Лікарі рятували дитину, яка проковтнула льодяник разом з паличкою

Лікарям знадобилося півтори години, аби під загальним наркозом дістати цю паличку
Львівським лікарям знадобилося півтори години, аби дістати з дванадцятипалої кишки 3-річного хлопчика з Червонограда паличку від чупа-чупса, довжиною 8,5 см, яку він ненароком проковтнув. Дістати її було непросто, лікарі вже готувалися оперувати дитину. Однак у середу, 4 грудня, лікарям все ж вдалося витягнути стороннє тіло без оперативного втручання, пише захід.нет.
Хлопчик, за словами лікарів, проковтнув льодяник на паличці два тижні тому. Спершу батьки сподівалися, що вона вийде природним шляхом. Та минуло два тижні, а паличка й надалі залишалася у шлунку дитини. Тоді батьки приїхали на консультацію до Львівської обласної дитячої лікарні ОХМАТДИТ.
«Дитину нічого не турбувало, але батьків тривожило те, що паличка не вийшла. Ми зробили хлопчику УЗД, рентген і запропонували витягнути паличку ендоскопічно (без розрізу – ред). Для проведення цієї ендоскопічної операції запросили лікаря з Західноукраїнського дитячого спеціалізованого центру Олега Кочеркевича, бо він до ендоскопа має спеціальні пристосування», – повідомила ZAXID.NET в.о. директора ОХМАТДИТу Олександра Бурда.
Діставали паличку ендоскопічно, тобто за допомогою спеціальних пристоїв через стравохід, шлунок. Півтори години лікар-ендоскопіст Західноукраїнського дитячого спеціалізованого центру Олег Кочеркевич, ендоскопіст ОХМАТДИТу Микола Мандибур і анестезіолог Зоряна Давиденко чаклували над хлопчиком.
«Паличка від чупа-чупса зі шлунка вже потрапила в дванадцятипалу кишку, де уперлася в стінку. Взяти її посередині не виходило, бо можна було кишку поранити. Підступитися з боку також не вдавалося, бо вона може зробити перфорацію кишки. Окрім того, за два тижні паличка вже обросла слизом, тому весь час зісковзувала», – розповів ZAXID.NET Микола Мандибур.
Робили цю операцію дитині під загальним знечуленням. Лікарі вже готові були до того, що доведеться хлопчика оперувати. [dropcap][/dropcap]
«Нам вдалося трохи відсунути паличку від стінки і перетягнути у шлунок. Звідти також непросто було її дістати, вона весь час вислизала. Але врешті-решт вдалося взяти її за кінчик і витягнути», – каже Микола Мандибур

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: