«Кому дзвонити, коли вбиває поліція?». Графіті-протест у Києві

«Кому дзвонити, коли вбиває поліція?». Графіті-протест у Києві

На набережній Дніпра у Києві з’явилось велетенське графіті критичного щодо поліції змісту. Про це повідомляє Insider.
У понеділок увечері, 16 серпня, кілька десятків осіб нанесли більш ніж десятиметровий напис “Кому дзвонити, коли вбиває поліція?” на стіни дніпровської набережної поблизу Поштової площі.
Серед учасників арт-протесту журналісти впізнали окремих учасників акцій “Хто замовив Катю Гандзюк?”, та акцій проти поліцейського свавілля. Проте переважно на заході були присутні громадяни, які, за їх словами, раніше не брали участь у акціях протесту. Акція є протестом проти тиску на громадських активістів за участі правоохоронців та бездіяльності у розслідуванні злочинів, вчинених проти активістів в Україні, пояснюють учасники ініціативи.

«Поліція за наші з вами податки має розкривати справи та саджати вбивць; якщо вона цього не робить – значить вона допомагає. Напис – це навіть не питання, це констатація факту. Ми справді не знаємо, що робити. У нас як у громадянського суспільства немає відповіді на питання: що робити, коли поліція вбиває?» – Назарій Кравченко, координатор ініціативи «Речовий доказ».

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: