Кількість хворих на кір зростає щотижня

Від початку року вже захворіло близько 3,5 тис. мешканців області.

Захворюваність на кір на Львівщині продовжує зростати. Якщо в останній тиждень травня захворіло 248 осіб, то у перший тиждень червня вже 351 особа, а з 7 по 11 червня зареєстровано ще 484 випадки кору. Кількість хворих, у яких діагностували кір з 11 по 18 червня лікарі зараз підраховують, але за попередніми прогнозами їх буде більше, ніж минулого тижня, бо лише за вихідні захворіло 139 осіб. Загалом від початку року в області на кір захворіло майже 3,5 тис. осіб (2055 дітей і 918 дорослих). Повідомляє Zaxid.net

Як повідомила  завідувачка відділення організації епіддосліджень львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко, найчастіше на кір хворіють діти у вікових групах 5–9 років і 1 – 4 роки. 75,5% хворих дітей не мають щеплень проти кору.

«Хворіють і діти, і дорослі. І ускладнення від кору (пневмонію, коровий енцефаліт тощо) також отримують і діти, і дорослі. Найчастіше хворіють на кір у Львові, Пустомитівському, Городоцькому, Стрийському, Яворівському, Перемишлянському і Мостиському районах», – каже Любомира Бойко.

В Україні за кількістю хворих на кір Львівська область продовжує лідирувати. За 24 тиждень в Україні на кір захворіло 1401 особа, то майже 500 з них – на Львівщині. За кількістю хворих на кір Львівщина обігнала Закарпатську, Івано-Франківську, Одеську області і м. Київ, в яких фіксували найбільшу кількість хворих на початку року.За даними МОЗ, від початку року від ускладнень кору в Україні померло 11 людей: семеро дітей і четверо дорослих.

Аби зупинити захворюваність на кір, МОЗ уже найближчим часом розпочне вакцинацію дорослих у групах ризику, для яких вакцина буде безкоштовною.Для вакцинації дітей використовується вакцина «Пріорикс»(Бельгія), яка є у всіх медичних закладах області. Вакицна для дітей до 18 років – безкоштовна.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, зупинити спалах може тільки вакцинація.

Кількість хворих  на кір зростає щотижня

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: