INSO-Lviv презентуватиме особливу програму до 130-ліття від дня народження Сергія Прокоф’єва

17 лютого о 19:00 у Львівській національній філармонії оркестр INSO-Lviv презентуватиме особливу програму з творами Сергія Прокоф’єва: Сюїта №1 з балету «Попелюшка» та віолончельна Симфонія-концерт. Про це повідомляє пресслужба оркестру INSO-Львів. 

Захід відбудеться з нагоди 130-ліття від дня народження композитора. За диригентським пультом – відомий український диригент, якого добре знає львівська публіка, Володимир Сіренко. Соліст вечора – один із найяскравіших молодих виконавців, віолончеліст Олексій Шадрін.

INSO-Lviv презентуватиме особливу програму до 130-ліття від дня народження Сергія Прокоф’єва

Оркестр INSO-Lviv презентує особливу програму з творами композитора: Сюїта №1 з балету “Попелюшка” та віолончельна Симфонія-концерт. За диригентським пультом відомий український диригент, добре знайомій львівській публіці, Віталій Протасов. Соліст вечора – один із найяскравіших молодих виконавців, віолончеліст Олексій Шадрін.

Казка Шарля Перро неодноразово привертала увагу багатьох композиторів, на її основі були написані  опери та балети, і Сергій Прокоф’єв не став винятком. Він написав балет в період з 1940 по 1944 рік, прем’єра відбулася в листопаді 1945 року у Великому театрі, де в той час танцювала знаменита Галина Уланова. На основі музики до балету, композитором створені сюїти для симфонічного оркестру. Музика до вистави “Попелюшка” володіє дивовижною силою, твір яскравий, іскристий і неймовірно чарівний, такий, яким і має бути справжня, добра казка, де справедливість обов’язково переможе, а добро буде винагороджено. Не дарма, Володимир Блок зазначив, що Прокоф’єв був наділений дивним талантом – “підбирати особливі ключі до сердець” за допомогою своєї неймовірної музики.

Симфонія-концерт для віолончелі з оркестром – останній твір С. Прокоф’єва, створений  за безпосередньої участі  Мстислава  Ростроповича. Вперше цей твір було виконано в 1952 році за диригентським пультом вперше, і в останнє у своєму житті стояв Святослав Ріхтер. Цей твір Прокоф’єва стає новаторськім, він ламає досі існуючі канони віолончельного мистецтва,  додає віолончелі голос неперевершеної «концертної» сили і музичного проповідника…

З якоюсь надприродною силою Ростропович зблизив і зріднив творчу думку Прокоф’єва з віолончеллю, спонукав новаторську фантазію композитора на цілу реформу, котра перетворила Концерт в Симфонію-концерт, а віолончель – в інструмент-ГІГАНТ, з новою концертною безмежно яскравою палітрою фарб. Симфонію-концерт в її остаточному вигляді чекав посмертний успіх. Довгий час Ростропович залишався її єдиним виконавцем. Твір в трьох чатинах (Andante, Allegro quisto, Andante con moto)є вершиною віолончельного виконавства, який став невід’ємною частиною репертуару солістів у всьому світі.

Виконавці:

  • Олексій Шадрін, віолончель
  • Академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів»
  • Володимир Сіренко, дириґент

Програма:

  • Сюїта №1 з балету «Попелюшка» для симфонічного оркестру тв.107
  • Симфонія-концерт для віолончелі з оркестром мі мінор тв.125

Квитки можна придбати у касі філармонії з 15:00 до 18:00 (235 89 46), або онлайн: https://philharmonia.lviv.ua/

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: