Європейський суд зобов’язав Google видаляти неточні дані – ЗМІ

Суд Європейського Союзу зобов’язав компанію Google видаляти неточні дані з пошуковика, якщо користувачі можуть довести, що вони неточні.

Про це повідомляє «Суспільне» із посиланням на Reuters.

Справа стосувалася двох керівників групи інвестиційних компаній, які попросили Google видалити результати пошуку, що пов’язують їхні імена з певними статтями, які критикують інвестиційну модель групи.

Вони також вимагали, щоб Google видалив їхні невеликі фото з результатів пошуку. Компанія відхилила запити, заявивши, що не знає, чи була інформація в статтях точною чи ні.

Згодом німецький суд звернувся за порадою до Суду ЄС.

«Оператор пошукової системи повинен скасувати посилання на інформацію, знайдену в контенті, на який посилається, якщо особа, яка вимагає скасування посилань, доведе, що така інформація є явно неточною», – йдеться у рішення суду

Щоб уникнути надмірного тягаря для користувачів, судді сказали, що такі докази не обов’язково випливають із судового рішення проти видавців веб-сайтів і що користувачі мають надати лише ті докази, які можуть обґрунтовано від них вимагатися.

У Google заявили, що відповідні посилання та фото більше не доступні через веб-пошук і пошук зображень, і що вміст був офлайн протягом тривалого часу.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: