ЄС створив кіберлабораторію для ЗСУ

Європейський Союз створив кіберлабораторію для Збройних Сил України.

Як повідомила Європейська служба зовнішніх дій, лабораторія кіберзахисту, яку відкрили у Києві, допоможе Збройним Силам у боротьбі з кібератаками та зміцнить загальний потенціал у галузі кібербезпеки.

Євросоюз профінансував і поставив обладнання для кіберлабораторії, а також безпекове програмне та апаратне забезпечення із бюджету Європейського фонду миру (European Peace Facility).

Як зазначається, завдяки цій підтримці Україна може нарощувати та розвивати потенціал кіберзахисту своїх Збройних Сил для виявлення вторгнень в інформаційні системи.

Також вона потрібна для боротьби з кібератаками та зміцнення загального потенціалу в галузі кібербезпеки.

У лабораторії зможуть навчатися військові фахівці з кіберзахисту – за допомогою реалістичних віртуальних сценаріїв та симуляцій у реальному часі, які допоможуть швидше й ефективніше виявляти, відстежувати й захищатися від майбутніх кібератак. Допомога у сфері кіберзахисту підтримуватиме Командування зв’язку та кібербезпеки України.

Кіберлабораторія – це середовище для тренувань і досліджень, що складається з кількох віртуальних і фізичних компонентів.

Його можна використовувати для представлення реалістичних сценаріїв навчання, щоб вдосконалювати практичні навички військових фахівців з кіберзахисту.

Технологія кіберлабораторії дозволяє користувачеві створювати реалістичне віртуальне середовище, яке вимагає від слухачів відповіді на симуляції кібератак і захисту в режимі реального часу.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: