Японія виділяє $400 мільйонів на відновлення України

Японія виділяє 400 млн доларів США на закупівлю обладнання та послуг, необхідних для відбудови української критичної інфраструктури, повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

“Японія виділяє 400 мільйонів доларів США на відновлення України. Кошти будуть виділені в рамках Програми екстреного відновлення, направленого на критичну інфраструктуру. За ці гроші планується закупити обладнання та послуги, необхідні для відбудови”, – йдеться у повідомленні.

Кубраков зауважив, що тільки з початку 2023 року Україна та Японія домовились про виділення на потреби відновлення України понад 650 млн дол.

“Завдяки цим коштам ми отримуємо можливість оперативно відновлювати критичну інфраструктуру, покращувати економічну ситуацію в громадах та створювати умови для повернення українців додому”, – зазначив він.

Міністр уточнив, що рішення про виділення коштів буде найближчим часом фіналізовано укладенням відповідної грантової угоди з Японським агентством міжнародного співробітництва (JICA), яке координує офіційну допомогу Японії іншим державам.

Раніше на початку березня Україна та Японія підписали грантову угоду про виділення близько 170 мільйонів доларів на проєкти екстреного відновлення.

Курбаков також зазначив, що потреба у відновленні України загалом становить 411 мільярдів доларів. У пріоритеті – відбудова критичної інфраструктури, житла та важливих соціальних і транспортних об’єктів.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: