Як змусити власників собак прибирати за тваринами?

Штрафувати власників собак, котрі не прибирають за домашніми тваринами, може Муніципальна варта та патрульні поліцейські.

Як змусити власників собак прибирати за тваринами?

Львів’яни зареєстрували петицію, аби зобов’язати власників собак прибирати за своїми улюбленцями. Крім цього, автори петиції просять облаштувати місця для вигулу собак спеціальними апаратами з пакетами, у парках та скверах встановити відеокамери, а на порушників накладати штрафні санкції, повідомляє Твоє місто.

Згідно з ухвалою Львівської міської ради від 17 березня 2016 року, власники собак мають вигулювати тварин лише у спеціально відведених місцях, із повідком та намордником, залежно від ситуації та породи собак. Крім цього, особи, котрі утримують домашніх тварин, зобов’язані прибирати за нею екскременти на будь-якій території, включно з під’їздами, ліфтами, доріжками та тротуарами. Утім, в ухвалі не вказано, чи мають власники тварин носити з собою спеціальні пакети для збору екскрементів.

Як розповів  речник патрульної поліції Львівської області Мар’ян Шпитак, наразі із правоохоронців штрафувати порушників можуть патрульні поліцейські та велопатрульні, які працюватимуть безпосередньо у скверах та парках міста.

«За порушення правил вигулу собак у публічних місцях передбачена відповідальність відповідно до статті 154 Кодексу України про адмінправопорушення  — штраф у 51 гривню», — уточнив Мар’ян Шпитак.

Крім патрульних, контролювати вигул собак у місті повинна Муніципальна варта. За словами керівника управління безпеки міста Юрія Діля, адмінштрафів за неприбирання екскрементів за собаками у Львові не реєстрували.

«Муніципальна варта патрулює в основному парк Івана Франка, де облаштована спеціальна зона для вигулу собак. Однак працівників не вистачає, а набирати їх додатково — навантаження на бюджет. Здебільшого можуть оштрафувати за відсутність повідка чи намордника, а за неприбирання екскрементів просто попереджають», — розповів Юрій Діль.

Також він зазначив, що  парки можуть самостійно обладнати спецмайданчики для вигулу собак, оскільки кожен парк має балансоутримувача, який має реагувати на вимоги мешканців. Якщо ж петиція набере необхідну кількість голосів і її підтримають на сесії міської ради, то власників собак можуть зобов’язати носити власні пакети для прибирання за домашніми улюбленцями. Решта вимог уже прописані законодавчо, однак поки що працюють на рівні попереджень.

Варто нагадати, що у Львові нараховують 31 майданчик зі спеціальними станціями для прибирання за собаками.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: