Як у Львові планують регулювати вуличне мистецтво?

В міськраді збираються закупити шумові детектори та створити мапу для регулювання вуличного мистецтва.

Положення про регулювання вуличного мистецтва у Львові наразі знаходиться на етапі розробки.

«В нас є напрацювання, але на останньому засіданні ми зайшли у глухий кут. Робочі напрацювання засновані на прикладах Мілана, Берліна, Копенгагена, оскільки вуличне мистецтво врегульовано у величезній кількості європейських міст. Основні проблеми у створенні положення – правові колізії та неможливість регулювання на місцевому рівні, необхідність апелювати до національного законодавства, ініціювати зміни», – сказала депутат ЛМР Юлія Хомчин.

Робоча група працює над розробкою змін в законодавстві на національному рівні. Наразі всі інструменти, які можна реалізувати на місцевому рівні – це закупівля шумових детекторів та розробка локаційної мапи, що регулюватиме дозволені місця для здійснення вуличного мистецтва.

За її словами, ні муніципальна дружна, ні поліція наразі не мають пристроїв для вимірювання рівня шуму у Львові. Місто може закупити детектори і створити площину відповідальності за перевищення встановленого у Львові граничного рівня шуму, перевищувати який не можна.

«Ситуація є такою: всі дуже хочуть врегулювання вуличного мистецтва, але в цей же момент ніхто не хоче зазіхатися на базові права людей та свободу на вираженя творчості», – сказала вона.

Джерело: Твоє Місто.

Як у Львові планують регулювати вуличне мистецтво?

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: