Як проїхати перехрестя вул. Сахарова – Вітовського? Відео

То хто на головній? Водії часто не орієнтуються, як правильно проїхати це перехрестя, не порушуючи правил дорожнього руху.

Перехрестя вулиць Сахарова – Коперника – Нечуя-Левицького – Вітовського – Героїв Майдану є одним із найскладніших у Львові. Тому ділимось з вами інструкцією від “Твоє Місто” про те. як правильно проїхати перехрестя, керуючись ПДР.

Під час перетину цього перехрестя потрібно орієнтуватися на сигнали світлофорів, а у разі їхньої несправності – керуватися правилом «перешкоди справа», так як повноцінно знаками пріоритету це перехрестя не укомплектоване.  Таке роз’яснення дає Павло Цабан, заступник командира 2-гої роти 1-го батальйону УПП Львова. 

Чому виникають труднощі? 

1. Режим світлофору часто не дає можливості встигнути повністю переїхати перехрестя, адже воно є великим.

2. Водії плутають знак 2.4, який означає кінець головної дороги і знак 2.3 – надається право першочергового проїзду.

3. На всіх «примикаючих» дорогах немає знаків пріоритету (знаки «Дай дорогу» є, але головна дорога не позначена). 

Як проїхати перехрестя вул. Сахарова – Вітовського? Відео

Як бути водіям?

1. Водії повинні орієнтуватися на світлофори. Якщо через погодні умови або надзвичайні ситуації світлофори не працюють, водії  повинні користуватися правилом правої руки і надати перевагу транспортним засобам, які наближаються праворуч від автомобіля.

2. Водії повинні пам`ятати, що зелений сигнал світлофора не означає, що можна їхати одразу, як тільки його побачили. Потрібно переконатися, що транспортні засоби по правий і по лівий бік – відсутні, а також, що є безпечний, безперешкодний проїзд в напрямку, який вони обрали.

До кого звертатися із зауваженнями/пропозиціями?

Свої пропозиції щодо організації руху на перехресті, доцільності знаків ПДР та режиму роботи світлофору львів’яни можуть адресувати до Міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Фото: galinfo.com.ua

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: