Госпіталь у Винниках приймає хворих з підозрою на коронавірус

Від 10 квітня Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи у Винниках стає основним закладом, куди скеровуватимуть хворих з підозрою на коронавірус.

Госпіталь може прийняти на лікування від 110 до 330 пацієнтів – залежно від кількості хворих у палатах. Лікарі працюватимуть вахтовим методом, пише zaixid.net.

Про те, що госпіталь ще цього тижня прийматиме хворих на коронавірус, повідомив Дивись.інфо з посиланням на голову ЛОДА Максима Козицького.

«Ця лікарня першої хвилі госпіталізації і ми переходимо до госпіталізації по коронавірусній інфекції в цю лікарню. Перших пацієнтів, на жаль, доведеться класти в цю лікарню вже цього тижня», – сказав Максим Козицький.

Сьогодні госпіталю передали 3,5 тисячі швидких тестів на коронавірус та захисні костюми для лікарів від ДТЕК Західенерго та ПУМБ.

Директор госпіталю Максим Прикупенко розповів ZAXID.NET, що госпіталь може прийняти від 110 до 330 пацієнтів.

«Якщо пацієнт буде перебувати один у палаті, то таких хворих ми зможемо прийняти 110, якщо по троє – то 330. Усе залежатиме від того, скільки буде хворих. До нас скеровуватимуть пацієнтів з важким перебігом хвороби. Медичний персонал готовий надавати допомогу. Бригади медиків будуть працювати вахтовим методом, по тижню. Наразі ми забезпечені засобами захисту, є запас приблизно на три тижні, хоч усе залежить від того, скільки буде хворих», – каже Максим Прикупенко.

Майже два місяці тому мешканці Винників блокували усі під’їзди до госпіталю, коли з’явилася інформація про можливе перебування тут евакуйованих з китайського Уханю українців. Тепер у Винниках все спокійно.

Нагадаємо, на Львівщині визначено чотири лікарні першого рівня, в яких надаватимуть допомогу хворим на коронавірус: Львівська обласна інфекційна лікарня, госпіталь у Винниках, Центр легеневого здоров’я і 8-ма міська клінічна лікарня. Дітей з підозрою на коронавірус прийматиме Львівська обласна дитяча лікарня ОХМАТДИТ.

Хворих, у яких лабораторно підтвердили коронавірус, зараз лікують лише в інфекційній лікарні. Як повідомив ZAXID.NET заступник директора лікарні Ігор Берник, наразі інфекційна приймає і хворих на коронавірус, і з підозрою на це захворювання, якщо люди звертаються саме до них чи привозить «швидка». Пацієнти з підозрою лежать по одному в палаті і якщо підтверджується діагноз коронавірус, то їх можуть покласти по двоє в палату. Наразі палати для пацієнтів з підозрою ще є.

За словами директора Центру легеневого здоров’я Любомира Рака, у їхньому центрі зараз перебуває 27 хворих з пневмоніями. Було шестеро хворих, в яких діагностували коронавірус, але їх перевели в інфекційну лікарню.

За таким же принципом цього тижня почала працювати і 8-ма міська клінічна лікарня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: