Французькі кінорежисери стали на захист Олега Сенцова.

Французькі кінорежисери вимагають негайного звільнення Олега Сенцова.

Найвідоміші французькі режисери вимагають від президента Франції Емануеля Макрона виступити на захист українського кінорежисера Олега Сенцова. Жак Одіяр, Бертран Таверньє, Мішель Хазанавічус, Бертран Бонелло та ще 150 кінематографістів звернулися до Макрона в зв’язку із його поїздкою на чемпіонат світу з футболу. Президент Франції має бути присутнім на півфінальному матчі Франція-Бельгія у Санкт-Петербурзі, повідомляє Zaxid.net.

Французькі кінорежисери стали на захист Олега Сенцова.

Фото: Zik

«Поки триває чемпіонат світу з футболу на російській землі помирає кінорежисер», – йдеться у заяві. Французькі кінематографісти нагадали про Олега Сенцова, ув’язненого в Росії за сфабрикованими звинуваченнями в тероризмі.

Так, автор «Сен-Лорана» Бонелло в інтерв’ю газеті «L’Equipе» назвав судовий процес над Сенцовим «підробним». Також режисер нагадав про те, що у 1978 році французькі інтелектуали, такі як Ів Монтан, Симона Сеньйоре, Бернар Анрі Леві та інші, вимагали від Франції бойкоту Кубку світу, організованого в Аргентині при диктатурі генерала Відели.

Проте зараз бойкот є утопією, вважає режисер. «В теперішньому світі ніхто нічого не скасує тому, що цього вимагають інтелектуали. Краще спробувати скористатися ситуацією й бути конструктивними. Ми бажаємо збірній Франції успіху, але хочемо нагадати, що футбол може служити дипломатії та правам людини. Не забувайте Олега Сенцова!», – наголошує він.

Повний текст заяви 150-ти французьких кінематографістів розміщений на сайті «Асоціації режисерів Франції». «Якщо нічого не станеться, Олег Сенцов помре. Сам він каже, що його життя є єдиною зброєю, яку він має, щоб захистити українців, яких Путін викрав з їх сімей та їх країни через те, що вони не погодились з його загарбницькою політикою…Ця людина, яка бореться за цінності, які ми поділяємо, не може зникнути. Це була б жахлива втрата для людства й новий страшний занепад Європи», – йдеться у звернені.

Зі схожим зверненням кінорежисери Франції уже виступали під час Каннського кінофестивалю, відразу після оголошення Олегом Сенцовим безстрокового голодування. Також до французьких кінорежисерів долучились і їх колеги з інших країн.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: