Фестиваль української архітектури “ВЕЖА” відбувся у Львові

Темою цьогорічного фестивалю був пошук національної ідентичності в сучасній архітектурі України.

В останні дні червня у Львові відбувся фестиваль української архітектури «ВЕЖА», присвячений 110-річчю від часу створення першого громадського об’єднання архітекторів у нашому місті.На фестиваль у гості до львів’ян приїхали архітектори не лише з усієї України, але й з Італії, Франції, Німеччини тощо.

У рамках фестивалю відбувся конкурс архітектурних відеопрезентацій сучасних архітектурних проектів не лише Львова та Львівщини, але й Тернополя, Хмельницька, Чернівців, Дніпра. Був проведений інтелектуальний дискусійний круглий стіл щодо проблеми пошуку самоідентичності в сучасній українській архітектурі.
Фестиваль української архітектури "ВЕЖА"  відбувся у Львові
Молоді архітектори та митці змогли репрезентувати власні дипломні проекти, взяти участь у проектному семінарі (ворк-шопі) та архітектурному квесті по історичній частині Львова.

Родзинкою фестивалю стали авторські лекції Олеся Горалевича, Олега України, Павла Гудімова, Паоло Еміліо Даффари, а також презентація книги про будівництво всесвітньо відомим архітектором Маріо Боттою центру Оріоністів у Львові. Фестиваль завершився святковим концертом та світловим шоу. А 1 липня Львівська Спілка архітекторів запросила гостей фестивалю на святкування Всеукраїнського дня архітектора у Свірзький замок.

 

Повідомляє: Mediastar

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: