Феміністичне мистецтво у Львові від казахської художниці.

Художниця із Казахстану презентуватиме у Львові феміністичне мистецтво.

У Львові відбудеться зустріч із художницею Зоєю Фальковою, яка розповість про власну мистецьку практику, феміністичне мистецтво й активізм у Казахстані, повідомляє Дивись.info.

У своїх проектах Зоя Фалькова досліджує і деконструює гендерні стереотипи, використовуючи нав’язані жінкам артибути як художній інструментарій.

Зоя Фалькова — художниця, живе і працює в Алмати, Казахстан. Учасниця численних виставок і фестивалей сучасного мистецтва у країнах Європи і Центральної Азії, зокрема брала участь у неофіційному павільйоні Казахстану на 57 Венеційській бієнале. У 2017 році була номінована на Asia Pacific Breweries Foundation Art Prize в Сингапурі. Зоя Фалькова цікавиться дослідженням і деконструкцією колоніальних і постколоніальних практик (гендерних, політичних, екологічних тощо). Працює в жанрах інсталяції, об’єкту, медіа-арту, фотографії, живопису, графіки, створює поетичні тексти.

Феміністичне мистецтво у Львові від казахської художниці.

Резиденція Зої Фалькової відбувається в рамках програми резиденцій Платформи АРТ ПРОСПЕКТ – проекту, який об’єднує мистецькі організації, художниць, художників, кураторок і кураторів із Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Узбекистану та України.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: