Два підземних паркінги може з’явитися у Львові вже наступного року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Два підземних паркінги може з'явитися у Львові вже наступного року.

За словами мера Львова Андрія Садового, будувати підземні паркінги планують на площі Двірцевій та Петрушевича. 

“Ми будемо це робити не за бюджетні кошти, а залучаючи інвесторів”, – уточнив мер Львова.

Про це повідомляє сайт “032.ua”.

Наступного року у Львові планують розпочати масштабну реконструкцію площі Двірцевої. Якраз в рамках реконструкції на площі облаштують новий фонтан, підземний паркінг та окремі смуги руху для приватного і громадського транспорту. Ремонтні роботи триватимуть до кінця 2020 року. 

У липні 2017 року виконавчий комітет ЛМР ухвалив рішення про розроблення детального плану території в районі вулиць Січових Стрільців, Університетської та Листопадового Чину. Над розробленням  на замовлення ЛКП “Зелений Львів” займалися фахівці ДП “Містопроект”, яке перемогло в тендерних процедурах. Після цього детальний план мали обговорити з громадськістю, аби дізнатися думку львів’ян. І якщо громадськість погодилася на запропонований проект, місто могло би шукати інвестора, який би збудував для водіїв підземний паркінг.

Та вже на перших громадських слуханнях в університеті ім. Івана Франка, представники навчального закладу та науковці виступили проти будівництва підземного паркінгу перед університетом. Головне занепокоєння освітян – складна геологія на території, де планують збудувати багаторівнений майданчик для паркування.

Фото: Твоє Місто

Зручніше читати новини з телефону? Підписуйся на наш Телеграм!

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: