До церкви Юра привезуть мощі Святого Антонія.

Привезуть святиню з італійської Базиліки святого Антонія.

Про це повідомляє портал “Твоє Місто”.

До церкви Юра привезуть мощі Святого Антонія.

Фото: kulturologia.ru

З 14 до 24 вересня у Львові будуть виставлені до почитання мощі святого Антонія Падуанського. Паломництво очолять два ченці-францисканці – Евдженіо Каніл та Даніель Фечета, які привезуть святиню з італійської Базиліки святого Антонія. Про це під час брифінгу розповів адміністратор Архикатедрального собору св. Юра отець Роман Кравчик, – пише “Твоє Місто”.

Частинки тіла цього святого будуть у нашій державі уперше. Підготовка до цього тривала цілий рік.

Реліквії складаються з двох частин: одна в позолоченому бюсті, а інша у срібному футлярі. Мощі Святого Антонія унікальні тим, що його язик та підборіддя – нетлінні.

«Святий Антоній за життя прославився талантом проповідника і збирав проповіді тисячі вірян. Завжди, коли до міста приїздять мощі якогось святого, то люди питають від чого він допомагає. То Святий Антоній допомагає у всіх сферах людського життя та буття. Святий Антоній допомагає віднайти чистоту, бо був вихований у чистоті», – повідомив капелан Львівської міської ради отець Павло Дроздяк.

Мощі до Львова прибудуть 14 вересня, а о 18:00 будуть виставлені до почитання у Соборі Святого Юра. З нагоди цього відбудеться Божественна Літургія. Храм для відвідувачів буде відчинений кожного дня, з 7:00 до 22:00. Як зазначив отець Роман Кравчик, якщо люди будуть й після 22-ї, то графік продовжать. 18 вересня мощі перебуватимуть в храмі святого Антонія з Падуї, що на Личаківській. З 19 по 21 вересня пройдуть реколекції. Мощі будуть виставленні до обіду 24 вересня.

ДОВІДКА:

Антоній Падуанський (1195 — 1231 рр.) — португальський католицький священикчернецьфранцисканецьпроповідник. Народився в ЛісабоніПортугалія. Відомий своїми сильними проповідями та експертними знаннями Святого Письма. Помер у Падуї, Італія. Проголошений святим майже відразу після смерті. Також — святий Антоній Лісабонський (порт. Santo António de Lisboa). Образ або статуя Святого Антонія є майже в кожному храмі. В народі до Святого Антонія прийнято молитися за віднайдення загублених речей. Також Святий вважається покровителем хворих. Є навіть окремі молитви до Святого Антонія.
До церкви Юра привезуть мощі Святого Антонія.
Образ Св. Антонія у Латинській катедрі у Львові (фото – “Фотографії старого Львова”)
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: