ДО ШКОЛИ МОЖНА НЕ ХОДИТИ.

Через відсутність дороги у селах Яворівського району діти місцевих мешканців позбавлені можливості відвідувати школу.

Село Оселя знаходиться за 40 км від Львова. Доїхати до нього – завдання не з легких. Дорога розбита, а місцями – ґрунтова. Проте далі за селом, за 7 км, розташований хутір Дернаки, доїзд до якого займає біля 40 хв часу.  Мешканці вже начебто змирилися з такими реаліями, проте протягом останніх двох тижнів до хутора припинив курсувати автобус «Школярик», який кожного дня відвозив 10-х дітей з хутора до школи в село Оселя.

ДО ШКОЛИ МОЖНА НЕ ХОДИТИ.

 

В Дернаках проживає 100 людей. Сам хутір і важко назвати хутором, оскільки від нього до сусіднього міста Судова Вишня всього 5 км. Цей шлях – не набагато кращий, ніж до села Оселя та до Яворова. Проте саме туди місцевим жителям зручніше їздити за покупками та до лікаря. З візитами до лікарів теж не все так просто, адже Судова Вишня – це Мостиський район, в той час, як хутір Дернаки належить до Яворівського району.

Сільський голова Рогізненської об’єднаної сільської ради сіл Оселя, Черчик та Рогізно, Іван Лутчин, зазначає, що мешканці сіл неодноразово зверталися з вимогами покращити стан дороги і до Яворівської райдержадміністрації, і до Львівської обласної ради, телефонували на Урядову лінію, проте до цього часу стан дороги залишається незмінним.

ДО ШКОЛИ МОЖНА НЕ ХОДИТИ.

В ХХІ ст. діти фактично позбавлені можливості відвідувати школу, не кажучи вже про вчасне отримання швидкої медичної допомоги. Байдужість районної влади вражає. Адже саме в її силах змінити ситуацію та підсипати дорогу щебенем хоча би на зимовий період та тим самим забезпечити проїзд «Школярика».

Також, мало хто знає, що в селі Оселя розташоване велике озеро, де можна рибалити та просто приємно відпочивати біля води, проте враховуючи час, який витрачається на доїзд до озера, мешканці Львова та довколишніх міст позбавлені можливості до нього добратися.

ДО ШКОЛИ МОЖНА НЕ ХОДИТИ.

Батьки готові відстоювати права дітей на освіту і дорогу акціями протесту та повторними зверненнями до органів влади.

За сприяння у підготовці сюжету висловлюємо подяку громадським активістам: керівнику львівського осередку «Авто Євро Сила» Олегу Наконечному та керівнику яворівського осередку організації Ірині Сливці.

Фото: Віталія Вертелецька та active.lviv.ua

Відео: Віталія Вертелецька

Читайте також: ОБІЦЯНИЙ РЕМОНТ ДОРОГИ НЕ ВІДБУВСЯ.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: