До насильства над дітьми у притулку «Світанок» причетні щонайменше 3 поліцейських

Журналісти виявили, що до насильства над дітьми у центрі соціально-психологічної реабілітації дітей «Світанок» причетні щонайменше троє поліцейських.

Про це йдеться в розслідуванні «Слідство.інфо».

Журналісти поспілкувалися з вихованцями притулку, які в різний період перебували у «Світанку».

За словами дітей, до насильства причетні працівники ювенальної поліції Андрій Крецул, Володимир Жарчук та Вахтанг Трапаїдзе.

Дві дівчини, Олена та Аня, втекли з одеського притулку минулого літа. Вони сказали, що покинули заклад через жорстоке ставлення з боку вихователів та працівників притулку. 

«Андрій Георгійович завів мене в окремий кабінет, схопив за волосся і назвав повією. Потім він мене жбурнув на підлогу, вдарив ногою по ребрах, а далі взяв за голову і вдарив об шафу», — сказала Олена.

Її подруга Аня каже, що одночасно у сусідньому кабінеті з неї знущався інший поліцейський — Володимиром Володимировичем. 

«Володимир Володимирович на камеру взяв мене за волосся і змушував говорити, що я повія, що я постійно десь вештаюся і таке інше. На той момент мені було 13 років. Потім він мене вдарив і жбурнув об стіл», — заявила друга дівчина.

За словами колишніх вихованок закладу, Жарчук приблизно 7-8 разів приїжджав і проводив «виховні роботи» у «Світанку».

Журналісти зазначили, що зв’язалися з Володимиром Жарчуком, але він відмовився коментувати слова дітей і кинув слухавку.

Дівчата згадали про третього правоохоронця — Вахтанга. Журналісти виявили, що одеській поліції є один працівник з таким іменем — Вахтанг Трапаїдзе. За словами дівчат, він не брав участь у насильстві, а лише спостерігав за діями інших.

Інспектора поліції Андрія Крецула звільнили з поліції 15 листопада. Інші поліцейські залишаються на посадах.

Нагадаємо, Одеська поліція відкрила два кримінальні провадження через ймовірне насильство у «Світанку». Перше розпочато за ч.1 ст. 137 Кримінального кодексу за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей. Інше — за ч.1 ст. 127 Кримінального кодексу за фактом імовірного катування дітей, яке нібито ставалося у 2018-2019 роках.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: