До громад Львівщини з червня цього року надійшло акцизного податку на майже 250 млн грн

Із червня цього року змінився порядок адміністрування й сплати акцизного податку з роздрібної реалізації тютюнових виробів.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Місцеві бюджети отримують цей податок залежно від обсягів продажу зазначених виробів на відповідних територіях (за аналогією з акцизним податком з пального). Платниками виступають виробники та імпортери тютюнових виробів. Вартість реалізованих тютюнових виробів та частки відрахувань місцевим бюджетам акцизного податку щомісяця визначає Державна податкова служба України у розрізі всіх територіальних громад України.

Станом на 1 листопада місцеві бюджети Львівщини отримали 248 млн грн зазначеного акцизного податку, з них 175 млн грн надійшло до бюджету Львівської територіальної громади. Ще 6 громад отримали понад 3 млн грн податку: Червоноградська, Стрийська, Дрогобицька, Яворівська, Сокільницька, Шегинівська.

У департаменті фінансів Львівської ОВА наголошують, що для забезпечення максимальних надходжень до бюджетів акцизного податку з тютюнових виробів, на місцях слід протидіяти нелегальній реалізації цих виробів, а також нелегальній реалізації алкогольних напоїв, адже обсяги акцизу від них напряму залежать від «прозорості» продажів.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: