Держкіно повідомило про рекордні касові збори «Кіборгів»

Фільм Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги» вже зібрав у прокаті рекордні для національних стрічок 22,2 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, пише Громадське.

«За два місяці прокату, створений за підтримки Держкіно фільм «Кіборги», зібрав рекордний для національних фільмів бокс-офіс розміром 22 мільйони 252 тисячі 882 гривні. На сьогодні фільм побачили 304 тисячі 646 глядачів», — йдеться у повідомленні.

Продюсерка фільму Іванна Дядюра зазначила, що в деяких містах стрічка досі в прокаті і збирає повні зали.

«Тільки завдяки людям «Кіборги» зібрали рекордну суму в прокаті і частину коштів, а це 1 мільйон 523 тисячі 230 гривень, буде передано через фонд «Повернись живим» сім’ям загиблих кіборгів», — сказала вона.

За словами режисера стрічки Ахтема Сеітаблаєва, фільм «Кіборги» для нього став прикладом об’єднання усіх людей.

«Я вірю, що він став тією цеглинкою до побудови нової України, про яку так мріяли наші герої у фільмі», — прокоментував він.

На думку голови Держкіно Пилипа Іллєнка, касовий успіх «Кіборгів» важливий не лише з точки зору підняття рекордної планки глядацького інтересу до українського кіно.

Він також наголошує, що це важливий етап розвитку сучасної вітчизняної кіноіндустрії, який полягає в «демаргіналізації українського кінопроцесу і становленні нашого кіно як інструменту формування модерної нації».

Воєнна драма «Кіборги», присвячена обороні Донецького аеропорту восени 2014 року, вийшла у прокат 7 грудня 2017 року. Знімальна група разом з фондом «Повернись живим» започаткували соціальну ініціативу #ЯНебайдужий, завдяки якій 5 гривень з кожного купленого квитка йдуть на допомогу сім’ям загиблих у ДАП.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: