Депутати пропонують не мобілізувати тих, чиї близькі родичі загинули на війні

Народний депутат Мар’яна Безугла (на фото) разом з колегами по фракції “Слуга народа” зареєстрували у Верховній Раді (ВР) законопроект, що розширює перелік військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації. Йдеться про тих, чиї близькі родичі загинули в боях, захищаючи Україну від російської навали.

Про це стало відомо з допису київської мажоритарниці (округ 217, Оболонь) Мар’яни Безуглої у Фейсбуці.

Йдеться про законопроект №7481 “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації”, зареєстрований сьогодні, 22 червня 2022 року.

Згідно з пропонованими змінами, не підлягають призову під час мобілізації військовозобов’язані, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час відсічі та стримування збройної агресії рф проти України.

Згідно з законопроєктом до близьких родичів належать чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, бабуся, рідні брат (сестра) загиблих або зниклих безвісти.

“Реєструємо законопроєкт про те, що коли в родині вже є загиблі в бою, більше не мобілізували. Зараз є випадки, коли мобілізують батька і сина, синів, гине кілька членів сім‘ї. Повномасштабна війна… Законодавство не оновлене і стосується тільки АТО. Оновлюємо щодо ООС і воєнного стану”, – запостила Безугла на своїй ФБ-сторінці.

Підписуйтеся на наш:

Telegram – “LEMBERG NEWS” 

Twitter – LEMBERG NEWS

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: