Депутати Європарламенту відвідали Бучу та Ірпінь

Делегація Генерального секретаріату Європейського парламенту на чолі з генеральним секретарем Клаусом Велле відвідали Бучу та Ірпінь Київської області.

Як передає Укрінформ, у ході робочої поїздки європейські політики спочатку побували в Бучі на місці масового поховання убитих російськими загарбниками мирних жителів, у храмі Андрія Первозванного оглянули меморіальну фотовиставку.

У Ірпені в супроводі міського голови Олександра Маркушина делегація оглянула споруди, зруйновані під час бойових дій – Будинок культури, міський стадіон, будівлю Університету державної фіскальної служби України, а також кладовище пошкоджених та розстріляних автомобілів ірпінчан.

Європарламентарії висловили свою підтримку Україні і її жителям.

«Європарламент вже підтримує Україну 10 років, а тепер ми приїхали підтримати за особливих обставин. В Бучі і в Ірпені ми побачили несказані злочини, які тільки можна було уявити у XXI столітті, але тепер весь світ знає, що таке російська агресія, що вона означає для України», – сказав Клаус Велле.

Він додав, що делегація Європарламенту у ході робочої поїздки приїхала до Бучі і Ірпеня, щоб висловити свою солідарність з жертвами та потерпілими від злочинів рф.

«Україна має перемогти в цій війні. Не тільки для того, щоб звільнити свою країну, свою землю, але й для того, щоб не дати війні поширитися на всю Європу. Адже Україна стоїть на сторожі нашого континенту», – наголосив Велле.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: