Чисті та відремонтовані автобуси: нововведення для львівських перевізників

Виконавчий комітет затвердив договір про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише “Status quo”.

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету затвердили договір про організацію перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.

Як розповів в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика, цей договір є доопрацьованим. У договорі конкретніше передбачені штрафні санкції до перевізників, яких не було передбачено в попередньому договорі. Так, за невипуск автобусів на маршрут, за порушення регулярності виходу – штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів. За інші порушення, до прикладу, не забезпечення автобусів відповідним освітленням, неналежний санітарний стан – штраф 100 неоподаткованих мінімумів.

Також у договорі передбачено інвестиційні зобов’язання до перевізників, щодо оновлення рухомого складу – це капітальний ремонт існуючих автобусів, придбання вживаних, але обов’язково з низьким рівнем підлоги та закупівля нових автобусів. Відповідно до договору, кожного року перевізники мають оновлювати свій рухомий склад мінімум на 10%, протягом терміну, на який укладено договір.

“Якщо ж водії в маршрутках погано поводитимуться з пасажирами, то з цього приводу необхідно звертатися в управління Укртрансбезпеки. Адже якщо має місце така поведінка, Укртрансбезпека має право провести перевірку та скласти відповідний протокол і на підприємство і на водія”, – наголосив в.о. начальника управління транспорту.

За його словами, у найближчий час у Львові планують оголосити конкурс на визначення перевізників на автобусні маршрути загального користування.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: