Чиновник, якого судили за хабарництво, пішов служити до АТО

Ославлений чиновник з Кривого Рогу на Дніпропетровщині, якого протягом декількох років судили за хабарництво, вирушив у зону АТО.

Про це “Народна Правда” пише с посиланням на криворізьке інтернет-видання 0564.ua.

На сторінці керівника “Координаційного центру” Вікторії Самойленко в Facebook розміщено фото з екс-головою Дзержинської райради Сергія Степанюка у формі.

Виявилося, що колишній чиновник проміняв затишний кабінет на окопи і бліндажі в зоні АТО.

Видання нагадало, що Степанюка затримували “гучно”. 18 травня 2015 року міністр МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook написав: “Сьогодні затримали главу Дзержинської районної ради м. Кривий Ріг Степанюка Сергія Дмитровича в порядку ст.208 КПК (на гарячому, на місці скоєння злочину), за ст. 368. ч.3 КПК (від 5 до 10 років).

Затриманого підозрюють у зловживанні службовим становищем, отриманні хабаря у 60 тис. гривень за видачу дозволу на розміщення торговельних кіосків”.

“Степанюка затримали у службовому кабінеті, під час передачі дозвільних документів. Персональна охорона чиновника намагалася чинити опір оперативникам — була локалізована. Безпосередньо в кабінеті виявлено цілий арсенал зброї”, — заявив міністр МВС.

Степанюк провів кілька місяців у СІЗО і 5 серпня повернувся на своє робоче місце.

21 липня 2016 року стало відомо, що Степанюка призначили на посаду заступника директора комунального підприємства “Інститут розвитку міста”.

15 травня 2017 року в Саксаганському районному суді Кривого Рогу суддя протягом декількох годин зачитував 70-сторінковий вирок у справі Степанюка.

Суд врахував аргументи сторони захисту, уважно вивчив всі пред’явлені стороною обвинувачення докази і виніс виправдальний вирок. Прокуратура подала апеляцію.

Пізніше, 6 серпня, Апеляційний суд повністю виправдав Степанюка.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: