Чим кишать річки Львівщини ?

Річки Львівщини забруднені азотом та залізом. Львівське обласне управління водних ресурсів надало щомісячну інформацію про стан забруднення поверхневих вод.

Чим кишать річки Львівщини ?

У липні 2018 року лабораторією моніторингу вод та ґрунтів Львівської гідрогеолого– меліоративної експедиції проводилося дослідження щодо хімічного та радіологічного забруднення поверхневих вод у визначених пунктах спостереження в межах басейнів р.Західний Буг, Дністер та Сян.

Басейн р. Західний Буг

  • У басейні р. Західний Буг відбір проб здійснювався в 5 пунктах спостереження. На всіх встановлено перевищення граничнодопустимих норм (рибогосподарські нормативи). Зокрема, у р. Полтва (пункт спостереження м. Кам’янопіль) зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації БСК5, ХСК, азоту амонійного, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза загального. Також у р. Полтва зафіксовано низький вміст розчиненого вмісту кисню 2,78 мг/дм3 при нормі не менше 4.
  • У пункті спостереження “Добротвірське водосховище – м. Добротвір, нижній б’єф” зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації БСК5, ХСК, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза загального.
  • У пункті спостереження р. Західний Буг  – м. Сокаль, відстань від гирла 637км зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації БСК5, ХСК, азоту амонійного, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза загального.
  • У пункті спостереження р. Рата – м. Великі Мости, відстань від гирла 22км зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентраціїазоту амонійного, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза загального.
  • У пункті спостереження р. Західний Буг  – м. Старгород, відстань від гирла 669км зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації БСК5, ХСК, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза загального.

Басейн р. Дністер

У басейні р. Дністер відбір проб здійснювався в 1 пункті спостереження, на якому встановлено перевищення граничнодопустимої концентрації (рибогосподарські нормативи). А саме, у пункті спостережень “р. Зубра – с. Зубра”, відстань від гирла 30м зафіксовано перевищення гранично-допустимої концентрації БСК5, ХСК, азоту нітритного, фосфатних іонів та заліза загального.

Джерело: StatusQuo

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: