Чим особливі люди з синдромом Дауна?

21 березня відзначають Міжнародний день людини з синдромом Дауна.Вони відрізняються від звичайних людей своєю відкритістю.

Вони такі ж як ми. Також мріють, насолоджуються життям, виконують буденні справи. Єдина їх відмінність – це на одну пару більше хромосом, що і робить їх трохи іншими, але аж ніяк не гіршими ніж звичайні люди.

Лікарі ж пояснюють в чому саме особливість людей з синдромом Дауна.

Саме мутація 21 хромосоми впливає на фізіологічний стан, моторику, на специфічні зовнішні ознаки, але саме в таких сонячних людей варто повчитися доброти.  Мати Анастасії з синдромом Дауна каже: «Вона мене надихає своєю посмішкою, своїм життєвим позитивом. Якщо чесно, нам багатьом людям ще треба в них повчитися позитиву і ставлення до життя. Вони дивляться на світ крізь призму доброти, безмежної любові. В неї нема такого, що вона любить за щось, така от безмежна любов.»

Анастасія є не тільки позитивною дитиною, а й справжньою  помічницею по дому. Вона ходить до інклюзивної школи, має багато друзів і улюблених предметів. Подобається Анастасії співати, малювати і декламувати вірші.

Також має багато занять Юля, їй 28. Найбільше Юлі до вподоби грати в театрі тіней. Сьогодні вона квітникар.

Люди з синдромом Дауна не є обмежені, вони просто особливі і потребують такого ж особливого відношення до себе з боку суспільства.

Сюжет: Ольга Належита, Віталія Вертелецька. 

Зручніше читати новини з телефону? Підписуйся на наш Телеграм – 

Чим особливі люди з синдромом Дауна?

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: