Черга у дитинство: як он-лайн влаштувати дитину у садочок?

У Львові, як і в багатьох інших містах країни, існує проблема нестачі місць в дитячих садочках.

Тому потурбуватись про долю своєї дитини потрібно завчасно.

Для того, щоб спростити процес влаштування дитини у дитячий навчальний заклад, було створено інтернет-платформу «EDU Lviv Smart City».

Це освітня інформаційна система, яка дозволяє поставити свою дитину в чергу у обраний садочок, не виходячи з дому.

Покрокова інструкція:

  1. Зареєструйтесь на сайті. Для цього потрібно вказати особисті дані, та надати інформацію про пільги батьків, якщо вони наявні.
  2. Оберіть дитячий садок. Оберіть свій район на даному сайті. Вам висвітлиться перелік всіх дитячих навчальних закладів у вашому регіоні з детальною інформацією стосовно переваг того чи іншого закладу та наповненості груп.
  3. Подайте заявку. Обравши бажаний садочок, натисніть на нього серед переліку та подайте заявку.
  4. Відслідковуйте статус поданої заявки. Подавши заявку, стежте за просуванням черги.

Окрім того, на сайті можна прочитати таку інформацію про обраний дитячий садочок: правила ДНЗ, працівники, структура, контакти, – а також побачити фотогалерею.

Також, перш ніж обирати дитячий садок, батькам варто ознайомитись з правилами подання заявок у системі електронної реєстрації, які опираються на оновлене Положення, яке вступило в дію з нового 2019 року:

  • Батьки дітей, які народжені в період з 1 січня по 31 серпня 2018 року, мають право подавати заявку на дитину у системі у перший робочий день вересня 2019 року у ясельну групу на 2020 рік, або у молодшу групу на 2021 рік.
  • Батьки дітей, які народжені в період з 1 вересня по 31 грудня 2018 року, мають право подавати заявку на дитину у системі у перший робочий день вересня 2020 року у ясельну групу на 2021 рік, або у молодшу групу на 2022 рік.

Сайт «EDU Lviv Smart City» також дав відповіді на найбільш поширені запитання батьків:

  1. У системі не висвітлюється дані про кількість місць.

Дані про кількість місць публікуються станом на лютий-березень поточного року. У вас буде близько 3 місяців перед зарахуванням на перегляд цих даних та внесення змін в заявку, в разі непопадання у бажане ЗДО.

Чому так? Завідувачі ЗДО подають ці дані на базі останніх оновлень в закладі. Також для молодших груп важливо те, скільки дітей переходитимуть з групи раннього віку. Наступного року дані будуть актуальні постійно на кожен рік (з корекцією в 5-10%).

  1. В системі змінювали стартову дату реєстрації на вересень. У мене є заявка, що потрібно робити?

Ваша заявка залишається в системі і буде актуальною, немає ніяких підстав її видаляти, а вам – перереєстровуватись.

  1. У мене заявка на 2018 рік, потрібно змінювати на 2019?

Протягом року система виконує зарахування у ЗДО по 5-7 хвиль. Після цього, усі заявки переводяться на наступний рік, з збереженням дати реєстрації, але на іншу вікову групу.

  1. Відповіді на Ваші запитання.

На даній сторінці справді не відповідають на питання стосовно заявок. Чатбот переадресовує вас на електронну скриньку. Справа в тому, що для того, щоб вам допомогти, потрібен доступ до системи в режимі адміністратора, а його має лише адміністратор Управління Освіти.

  1. Вкладення скан-копій документів.

Така функція буде доступна у лютому. У вас буде більше 4 місяців для вкладення свідоцтва та пільгових документів (якщо є пільга).

Отже, щоб влаштувати свою дитину у дитсадочок, батькам варто завчасно ознайомитись із всіма тонкощами подання заявки. Важливо слідкувати за тим, як просувається черга у обраний вами дитсадочок. Часто місць у дитсадочках бракує, тому варто завчасно потурбуватись про долю свого чада.

Фото: inlviv.in.ua

Черга у дитинство: як он-лайн влаштувати дитину у садочок?

Зручніше читати новини з телефону? Підписуйся на наш Телеграм – 

Черга у дитинство: як он-лайн влаштувати дитину у садочок?

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: