Будівлю “Полярону” поступово зносять.

На вулиці Угорській завалили ще одну частину заводу «Полярон».

Про це повідомляє видання “Твоє Місто”.

Будівлю "Полярону" поступово зносять.

Йдеться про корпус, що розташований за адресою вул. Угорська, 12.

За даними кадастрової карти України, ділянка площею 0,6618 га, на якій була розташована знесена будівля, перебуває в оренді ТзОВ «КСФ Груп». Право на користування земельною ділянкою впродовж 10 років фірмі погодили на сесії Львівської міської ради у травні цього року. Згідно з проектом, тут мають побудувати багатоквартирний житловий будинок із об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Водночас ДП «Науково-виробничий комплекс “Полярон» втратив право на користування цією ділянкою.

Згідно з сайтом Youcontrol, компанія зареєстрована у Новому Роздолі, кінцевими бенефіціарними власниками є Микола Хомич та Віталій Кіндій.

“Твоє Місто” зазначає, що територію заводу почали забудовувати у 2015 році.

Будівлю "Полярону" поступово зносять.

На місці корпусу на розі проспекту Червоної Калини та Угорської вже звели будинок. Також завершили основні роботи у ЖК «Софіївка», що розташований праворуч від головного входу на територію заводу. Наразі завалили корпус ліворуч від головного входу, що розташований між новобудом і центральним корпусом.

У грудні 2017 року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив зміни до детального плану території, обмеженої вулицями Угорською, Тернопільською, Луганською та проспектом Червоної Калини. Загалом промислову зону хочуть перетворити на новий квартал з власними школами, садочками та багатоповерхівками.

Будівлю "Полярону" поступово зносять.

За довідкою сайту “Твоє Місто”,  «Полярон» заснували на базі велосипедного заводу у 1959 році. Завод спершу виготовляв електровакуумні прилади для потреб військово-промислового комплексу. Пізніше тут розпочали виробництво генераторних ламп для радіолокаторів. У часи Радянського Союзу «Полярон» вважали найбільшим виробником електронних засобів у Західній Україні. З 2014 року підприємство перебуває у стані банкрутства. Певний час працівники протестували проти ліквідації підприємства. Полярон – термін, який використовується в електроніці для розуміння взаємодії між електронами та атомами твердого тіла.

Фото: Твоє Місто, 032.ua

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: