Блінкен в ООН: Замість виведення військ з України, путін призвав ще 300 тисяч

Дії російського президента путіна, спрямовані на ще більше розпалювання війни в Україні, замість пошуку дипломатичного рішення, не залишаться без покарання з боку міжнародної спільноти.

Про це заявив у четвер під час засідання Ради Безпеки ООН державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Той світовий порядок, на захист якого ми зібралися тут, руйнується просто на наших очах. Ми не можемо і не будемо допускати, щоби президент путін вийшов із цього без покарання», – наголосив глава американської дипломатії.

Держсекретар США підкреслив, що замість припинення війни путін вирішив лише посилити її, не вивести війська, а призвати ще 300 тисяч військових, не пом’якшити напруженість, а вдатися до ескалації шляхом ядерних погроз. Кремлівський лідер лише підтвердив, що відмовляється працювати над пошуком дипломатичного рішення, натомість прагне зробити таке рішення неможливим своїми спробами анексувати ще більшу територію України, зауважив Блінкен.

При цьому, продовжив держсекретар США, путін обрав саме цей тиждень, коли світові лідери зібралися в ООН, для того, щоби підлити гасу у вогонь, який він і розпалив. Таким чином, росія нехтує статутом ООН, Генеральною Асамблеї і Радою Безпеки, акцентував глава американської дипломатії.

Блінкен також звернув увагу на ядерні погрози, до яких вдався російський президент. Так, лише в січні росія разом з іншими країнами в Раді Безпеки ООН підписала заяву про те, що в ядерній війні не може бути переможців, і що вона ніколи не може бути розв’язана.

«Це – зайвий приклад того, як росія порушує власні зобов’язання, взяті на себе в цьому органі (Раді Безпеки ООН – ред.). І це ще одна причина, чому ніхто не має вірити росії сьогодні», – заявив глава Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку Блінкен закликав кожного члена Радбезу та ООН у цілому надіслати чіткий сигнал, що «безрозсудні ядерні погрози» мають бути припинені негайно.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: