Біля Львова виявили стихійне сміттєзвалище

На Львівщині в одному з сіл місцеві жителі помітили стихійне сміттєзвалище, сюди масово звозять побутові та будівельні відходи та навіть, рештки тварин. 

Про це йдеться у сюжеті “Секретні матеріали”.

Так, на Львівщині у районі Білогорща виявили справжнє стихійне сміттєзвалище. Сюди масово звозять пластикові пакети, будівельні матеріали, папір та скло, залишки їжі та навіть рештки тварин. 

 
Біля Львова виявили  стихійне сміттєзвалище
 
Скріншот

Місцеві жителі не на жарт переймаються ситуацією, що складала, адже це спричиняє забруднення ґрунтів та потрапляння нечистот у підземні води і робить їх непридатними до вживання. 

На цьому сміттєзвалищі вже навіть кілька разів виникали пожежі, після цього місцеві жителі почали бити на сполох, і в’їзд на територію перекрили. Але територію не прибрали та так і не виявили порушника.

 
Біля Львова виявили  стихійне сміттєзвалище
 
Скріншот

Ліквідацією смітника має зайнятися міська рада Львова. Проте там заявили, що поки що звалище є речовим доказом для правоохоронців.

“Ми готові продезінфікувати місце, де було це стихійне сміттєзвалище, ми готові провести утилізацію цих тваринних відходів, але організація ліквідації сміттєзвалища лежить на органах місцевого самоврядування”, каже Ростислав Волошин, перший заступник начальника головного управління Держспоживслужби у Львівській області.

Близько за п’ятсот мерів від сміттєзвалища розташовані людські будинки, через те що ґрунтові води тут розташовані високо, а центрального водопостачання немає люди користуються водою в власних свердловин, тому існує небезпека для їх здоров’я.

 
Біля Львова виявили  стихійне сміттєзвалище
 
Скріншот

“Будівельні відходи несуть найменшу небезпеку, а от тваринні рештки, вони можуть розкладатися та забруднювати підземні ґрунтові води і часом вони можуть потрапляти до водопостачання”, розповіла еколог Ольга Мелень-Забрамна.

 
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: