Апеляційний суд зобов’язав вчительку виплатити 300 тис грн сім’ї учня, який випав з вікна

Колишню інструкторку з фізкультури львівської школи-інтернату №1 остаточно зобов’язали сплатити 300 тис. грн сім’ї 9-річного учня, який після уроків випав із третього поверху і загинув.

Таким чином Апеляційний суд Львівської області відмовився пом’якшувати покарання вчительці, залишивши у силі вирок Франківського райсуду. Про це пише Zaxid.net.

Вчительку Львівської школи-інтернату №1 імені Богдана-Ігоря Антонича засудили ще наприкінці серпня 2017 року. Однак вирок так і не набрав чинності, оскільки адвокати жінки подали апеляцію.

Адвокати стверджували, що вчителька не повинна нести відповідальності за цей трагічний випадок, оскільки після занять хлопчика передали мамі, яка залишилася пити каву з класною керівничкою. Окрім цього стало відомо, що батьки хлопчика приховали від адміністрації школи інформацію про психічні розлади учня (вдома батьки навіть викрутили всі ручки на вікнах, оскільки у хлопчика був потяг до вікон).

Втім, суд відкинув всі аргументи захисників, вирішивши, що вчителька неналежно виконувала свої обов’язки.

«На переконання колегії суддів, наявність у дитини психічних розладів не впливає на обсяг вини вчительки у вчиненні кримінального правопорушення, адже незалежно від наявності психічних розладів законодавством покладено обов’язок на педагога забезпечувати збереження життя і здоров’я учнів», – йдеться в опублікованій 19 лютого ухвалі суду.

У підсумку суд залишив вчительці попереднє покарання – один рік умовно і відшкодування кожному з батьків загиблого учня по 150 тис. грн.

Нагадаємо, трагедія у львівській школі-інтернаті №1 на вул. Остроградських, 1 сталася ще у грудні 2014 року. Після заняття з лікувальної фізкультури мама хлопчика залишилася з класною керівничкою, а учня попросили зачекати в коридорі. Після цього він постукав у клас до вчительки фізкультури і попросився посидіти поруч із нею. Вчителька йому дозволила, однак невдовзі їй зателефонували і вона на кілька хвилин змушена була відлучитись із класу. Повернувшись назад, вона виявила, що хлопчик відкрив вікно і випав.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: