Адвоката одного з полонених українських моряків заарештували в Криму.

Емілю Курбедінову інкримінують пропаганду та публічне демонстрування нацистської атрибутики.

Адвоката одного з полонених українських моряків заарештували в Криму.

Київський районний суд Сімферополя ухвалив рішення про п’ятиденний арешт адвоката Еміля Курбедінова, який серед іншого відомий тим, що веде справу одного з українських моряків, затриманих Росією, – повідомляє “ВВС Україна”.

Проти Еміля Курбедінова висунули обвинувачення за статтею 20.3 (ч.1) Кодексу про адміністративні порушення РФ – “пропаганда чи публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій”, що заборонені російським законодавством.

Йдеться про відео із символікою організації “Хізб-ут-Тахрір”, яке адвокат публікував на своїй сторінці “ВКонтакте” у 2013 році. “Хізб-ут-Тахрір” є у списку заборонених ФСБ Росії екстремістських організацій.

Максимально можливе покарання, що загрожувало Емілю Кубердінову за це правопорушення, – 15 діб. Минулого року його вже арештовували за аналогічні публікації в соцмережах – тоді йшлося про 10-денний термін покарання.

Колеги адвоката припускають, що його чергове затримання напряму пов’язане з тим, що він зайнявся захистом одного з українських моряків, яких Росія затримала після захоплення кораблів поблизу Керченської протоки.

Останнім часом Еміль Курбедінов став адвокатом одного із 24 українських моряків – Богдана Небелиці.

Фото: Укрінформ

Зручніше читати новини з телефону? Підписуйся на наш Телеграм!

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: