70 тисяч домогосподарств на Львівщині отримали попередження про відімкнення газу

Від початку року заборгованість за природний газ споживачів Львівської області перед ТОВ «Львівгаз збут» зросла на 293 млн. грн. Станом на 1 березня вона сягає 1,5 млрд. грн.

Про це інформує ТОВ “Львівгаз збут”.

“Зростання боргу та невчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону. Адже через відсутність коштів ТОВ «Львівгаз збут» не може своєчасно розрахуватись з державним постачальником – НАК «Нафтогаз України» за отриманий  природний газ та оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів”,- інформує підприємство.

«Ухиляються від сплати за спожитий газ переважно власники великих приватних будинків, в той час як споживачі із невеликими доходами намагаються вчасно розраховуватись. І така тенденція в регіоні спостерігається не перший рік, – зазначила начальник відділу розрахунків за газ ТОВ «Львівгаз збут» Ольга Чабан.

У разі труднощів із погашенням заборгованості, для того, аби не погіршувати ситуацію і не накопичувати борги, фахівці «Львівгаз збуту» рекомендують своїм клієнтам укласти графік погашення заборгованості. Якщо ж споживач має складне фінансове становище – звернутися до органів соціального захисту для призначення державної допомоги.

«Якщо клієнт систематично не сплачує і накопичує борги, наша компанія повинна припинити газопостачання, відповідно до чинного законодавства. Упродовж 2017 року було відключено 1 900 домогосподарств із загальним боргом на суму майже 16 млн грн. Першим кроком до цього є письмове повідомлення про припинення газопостачання, їх отримали 68 299 тис боржників. Якщо реакції і розуміння з боку споживача немає, то ми ініціюємо відключення і вирішуємо справу в судовому порядку. Станом на зараз подано до суду 426 справ на загальну суму 4,8 млн грн.», – додає Ольга Чабан.

Найбільше за природний газ боргують споживачі Львова, Дрогобицького та Пустомитівського районів.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: