22 мільйони гривень на збереження історико-культурної спадщини Львівщини

Постійна комісія Львівської обласної ради з питань історико-культурної спадщини та туризму підтримала прийняття обласної Програми охорони, збереження і популяризації історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

Про це інформує прес-служба відомства, пише Кулемет.

Перед ухваленням комісією такого рішення обласні депутати провели виїзні засідання в різних районах області, оглянули та проаналізували стан усіх об’єктів, які фінансуватимуться.

За словами голови постійної комісії Львівської обласної ради Івана Щурка, за підсумками поїздок члени комісії одностайні – на кожну пам’ятку мусить бути оформлена облікова документація. Йдеться про необхідність визначення та документування чітких меж території кожної пам’ятки, її охоронних зон, укладання охоронних договорів із користувачами.

«На жаль, більшість пам’яток Львівщини не мають цих документів, а мала частина має тільки окремі з них. Відсутність документів є перепоною для того, щоб об’єкт міг отримати фінансову підтримку з будь-якого гранту чи програми», – додав Іван Щурко.

Цьогоріч на виготовлення таких документів у межах Львівської області виділено 100 тисяч гривень.

Члени депутатської комісії запропонували працівникам Департаменту архітектури та містобудування врахувати зауваження комісії та передбачити більше коштів на створення облікової документації об’єктів, які мають історичну цінність.

Загалом на заходи, передбачені проєктом обласної Програми охорони, збереження і популяризації історико-культурної спадщини на 2021 – 2025 роки, з бюджету витратять близько 22 мільйонів гривень. Програма також передбачає охорону та збереження важливих для Львівщини об`єктів історико-культурної спадщини за кордоном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: