1 вересня діти не підуть до школи: у МОН розповіли, яким буде навчання з осені

Стало відомо, як почнеться новий навчальний рік для українських школярів. До 1 вересня можна не готуватися – процес навчання знову буде дистанційним, його організовують за новими правилами, прописаним Кабміном. З вересня у школах збережуться технології дистанційного навчання, також за індивідуальним підходом буде опановуватися матеріал, який вивчали під час карантину.

Про це у програмі «Сніданок з 1+1» розповіла т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

«Технології дистанційного навчання будуть використовувати у школі більше, і ми перейдемо до іншого формату навчання. Тобто будуть поєднуватися і класно-урочна система, і технології змішаного навчання. З вересня, думаю, вони будуть краще використовуватися в наших школах», – сказала Мандзій.

1 вересня діти не підуть до школи: у МОН розповіли, яким буде навчання з осені

Всіх без винятку батьків і школярів в Україні цікавить одне питання: чи повернуть колишню систему освіти в країні? Судячи з інформації, що виходить від Кабінету міністрів України, ні, не повернуть. Перший дзвінок на 1 вересня, святкова лінійка, звичні уроки і перерви, випускні та інші шкільні заходи залишаться в минулому. Епідемія коронавируса внесла свої глобальні корективи в організацію життя школярів і студентів.

Так, нова програма, складена Кабінетом міністрів України містить пункти про організацію дистанційного навчання в навчальному році 2020-2021, а також про проведення ЗНО в онлайн форматі.

На сьогоднішній день більшість експертів упевнені, що 1 вересня українські школярі не підуть до школи, а залишаться вдома. Навчання в новому навчальному році швидше за все, як і минулого, буде здійснюватися дистанційно. Учням доведеться освоювати програмний матеріал самостійно.

1 вересня діти не підуть до школи: у МОН розповіли, яким буде навчання з осені

За словами виконуючої обов’язки міністра освіти і науки України Любомири Мандзій, в українських школах з кожним днем ​​будуть все більше впроваджуватися технології дистанційного навчання. В кінцевому підсумку Україна повністю перейде на новий формат навчання. Відповідні рекомендації українські школи і коледжі отримають вже до кінця червня 2020. За ним адміністрація установ і викладачі зможуть приступати до планування структури майбутнього навчального року.

Любомира Мандзій пояснила, що тепер навчання школярів буде носити коригуючий характер і грунтуватися на виключно індивідуальний підхід до кожної дитини. За її словами, до кінця червня до закладів загальної та середньої освіти будуть надіслані рекомендації для того, щоб вчителі із школи могли планувати структуру наступного року.

«Буде так зване «коригувальне навчання». Вчителі зможуть з’ясувати опанування того матеріалу учнями, який припав на карантин. І тут буде індивідуальний підхід виключно кожного класу й кожного вчителя», – додала Мандзій.

1 вересня діти не підуть до школи: у МОН розповіли, яким буде навчання з осені

Навіть якщо до початку навчального року епідемія коронавируса в Україні буде переможена, то освітня система все одно буде активно впроваджувати принципи дистанційного навчання. За словами чиновниці, МОН не буде встановлювати терміни, але цю роботу передбачають зробити у вересні.

Нагадаємо, дистанційні заняття в українських школах тривали до 31 травня, навчальний рік буде завершено до 1 липня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: