Як відбуватимуться поїздки між містами для невакцинованих українців

Після 21 жовтня поїздки міжобласними маршрутами будуть доступні тільки для пасажирів із COVID-сертифікатами та негативними ПЛР-тестами.

Відповідно до рішення уряду, від 21 жовтня в Україні буде запроваджено обмеження для пасажирських перевезень між областями усіма видами транспорту. 

Міністр нагадав, що від наступного четверга міжобласні перевезення будуть доступними для пасажирів після пред’явлення міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, який підтверджує вакцинацію від COVID-19. У тих випадках, коли поїздка невакцинованого громадянина в інше місто за межами області є конче необхідною, Віктор Ляшко пропонує єдиний варіант.

“Інший варіант — зробити негативний ПЛР-тест, який буде діяти упродовж 72 годин”, – підказав міністр.

За його словами, складну ситуацію з поширенням COVID-19 в Україні характеризує не так рівень інфікування, як збільшення числа госпіталізованих. А серед тих, хто потрапляє до лікарень, переважають невакциновані громадяни. 

“Самі по собі цифри інфікування не свідчать ні про що, сьогодні ми говоримо про госпіталізацію. Госпіталізації, які ростуть — це тривожний сигнал. Сьогодні як мінімум 95 відсотків госпіталізованих — невакциновані. Коли ми будемо нехтувати вакцинацією, то госпіталізації будуть зростати, а це привід оголошувати “червоний” рівень епіднебезпеки”, – зауважив він, нагадавши що першою областю, яку було занесено до “червоної” зони карантину стала Херсонська.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що пік захворюваності на COVID-19 в Україні очікується наприкінці жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

 
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: