Школи повинні перейти на єдину електронну платформу дистанційного навчання

Усі вчителі та діти у навчальному закладі мають працювати на єдиній електронній платформі. Це забезпечить синхронність та полегшить технічне забезпечення навчального процесу.

На цьому наголосив керівник департаменту освіти і науки Олег Паска. Таку ініціативу він пояснив викликами, які постали перед навчальним процесом в час карантину.

«Коли ми провели дослідження яким було дистанційне навчання і опитали вчителів, то з’ясували, що 95 % педагогів використовували у своїй роботі звичайні месенджер, вайбер тощо. Ці способи комунікації не є платформою для навчання, по суті ускладнюють роботу, як для вчителів, так і для учнів та не дають необхідного результату», – розповів Олег Паска.

Навчальний процес ускладнювало і те, що кожен педагог використовував інший засіб комунікації, що також були змушені робити й учні.

«Важливо, щоб не було так, що вчитель хімії спілкується в мудлі, вчитель фізики чи української мови у вайбері. Це породжує хаос і в дітей, і в батьків, адже вони просто не можуть опанувати всіх цих платформ, які собі вподобали вчителі, одночасно»,- додав Олег Паска.

Відтак, департамент стимулюватиме перехід шкіл на єдину платформу дистанційного навчання. Якою буде ця платформа вирішуватиме сам навчальний заклад. До прикладу, це може бути Moodle або ж Google Classroom. Головна умова – всі вчителі та діти мають користуватись одним і тим же засобом комунікації.

Продовжить департамент і навчання для педагогів із використання дистанційних засобів навчального процесу.

«Ми одразу почали здійснювати заходи для освоєння педагогами платформ для дистанційного навчання. Хоча це і не було передбачено попередньою Програмою розвитку освіти», – зазначив Олег Паска.

Тоді на навчання педагогів скерували понад мільйон гривень.

«У наступній програмі вже передбачені кошти на такі заходи. Це сума в межах 3 млн 200 тисяч. Сюди входять і місцеві бюджети, адже фінансування здійснюватиметься на умовах 50 на 50%. Хоча це більше завдання місцевих бюджетів, ми пропонуємо скерувати ці кошти, щоб простимулювати процес»,- підсумував Олег Паска.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: