У 2022 році за дозвіл поїхати до країн ЄС треба буде заплатити 7 євро

Через рік почне функціонувати платна онлайн-система, яка буде видавати дозволи на подорожі до Євросоюзу.

Ще рік українці можуть користуватися безвізом безкоштовно. Раніше повідомлялося, що вже з 1 січня 2021 року доведеться заплатити, щоб в’їхати на територію Європейського союзу, але це нововведення відклали на 2022 рік, пише інформагентство «Українські Новини».

У наступному році запрацює інформаційна система авторизації подорожей (ETIAS). Нею потрібно буде скористатися перед тим, як їхати до країни ЄС. На сайті треба буде заповнити заявку і написати персональні дані та інформацію щодо проїзних документів, місця проживання, освіти, роботи тощо. Система автоматично протягом декількох хвилин обробить заявку і зможе пропустити або ж відхилити її, таким чином дозволивши або заборонивши в’їзд до ЄС. Користування такою онлайн-системою коштуватиме 7 євро. Однак плата буде стягуватися тільки з тих, кому від 18 до 70 років. Решта зможе скористатися ETIAS безкоштовно.

Заявку треба буде заповнювати заздалегідь, але не пізніше ніж за чотири дні до подорожі. Якщо ж онлайн-система видасть дозвіл, то він стане дійсним на подорожі країнами ЄС до 90 днів ще три роки або ж до закінчення терміну дії закордонного паспорту, а якщо відхилить, то відмову можна буде оскаржити.

Нові правила застосовуватимуться не тільки до українців, але й до всіх громадян країн, які користуються безвізовим режимом. Таке нововведення буде стосуватися, наприклад, канадців, австралійців, аргентинців, японців, мексиканців та інших.

Таким чином Євросоюз буде намагатися превентивно ідентифікувати осіб, які можуть представляти міграційну загрозу або ж загрожувати безпеці країни, в яку направляються.

Ще в 2016 році Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер наголошував, що Європа «має знати, хто перетинає її кордони. Так ми будемо знати, хто їде до Європи ще до того, як вони сюди приїдуть».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: