У 2020 році в світі вбили 31 працівника ЗМІ

Водночас в Європі з початку року зафіксували 169 випадків переслідування журналістів, з них 10 в Україні.

Міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» повідомила, що в 2020 році в світі вбили 28 журналістів та трьох помічників працівників ЗМІ.

За даними RSF, у Мексиці вбили п’ять журналістів, в Іраку – чотирьох журналістів та двох помічників працівників ЗМІ; у Гондурасі, Пакстані та Сирії вбили по три журналісти; у Філіппінах та Сомалі – по два; у Бангладеші, Індії, Нігерії, Парагваї та Ємені – по одному; в Афганістані вбили одного журналіста та одного помічника працівника ЗМІ.

«Репортери без кордонів» повідомили, що 245 журналістів зараз перебувають в ув’язненні: найбільше в Китаї (72), Єгипті (27) та Саудівській Аравії (20). Також в ув’язненні перебувають 119 громадянських журналістів та 13 помічників працівників ЗМІ.

Крім того, Рада Європи в 2020 році зафіксувала в 31 країні 169 повідомлень про переслідування представників ЗМІ – убивства, напади, залякувань тощо, передає «Укрінформ». З 169 випадків 10 відбулися в Україні.

За даними РЄ, нині в країнах Європи 116 журналістів перебувають в ув’язненні, а 24 випадки убивств представників медіа досі залишаються без покарання. «Напади на журналістів та інших представників ЗМІ є особливо серйозними порушеннями прав людини. Адже такі дії спрямовані не лише проти окремих осіб, а підривають права інших на отримання інформації, руйнують публічні дискусії, що є основоположним чинником плюралістичної демократії», – заявили у Раді Європі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: