У Турківській та Стрийській ТГ контролюватимуть рубки у лісах

Вчора, 28 квітня, депутати Турківської ОТГ на сесії проголосували за рішення, що регламентує порядок ведення лісового господарства на території громади. Одним з найважливіших пунктів є те, що лісокористувачі мають напередодні проведення рубок обговорювати їх на громадських слуханнях.
 

«У нас, як і майже всюди на Львівщині, є велика проблема з вирубками у лісах. Часто деревину рубають люди, які не мають на це офіційних дозволів. Інколи буває, що все задокументовано, але вирубують та возять ліс у несприятливі для цього погодні умови. Тракторами та вантажівками розбили дорогу – автобуси та маршрутки відмовляються нею їхати, – розповідає LMN Ярослав Паращич. – Ми довго думали, як вирішити проблему, декілька раз збирали комісії для обговорення цього питання. Дійшли до висновку, що ситуацію у лісах має контролювати громада. Вчора 14 депутатів підтримали таке рішення. Сподіваємося, що таким чином зможемо зберегти наші ліси».

Сьогодні, 29 квітня, таке саме рішення прийняли також депутати Стрийської ОТГ, пише LMN.

«Ми сьогодні прийняли дуже важливе рішення. Стрийщина дуже потерпіла від свавілля лісгоспів. Депутати – молодці, вони взялися за дуже важливу проблему. Поки ми не знаємо реальний стан справ в лісгоспі, будемо вникати, вивчати. Наша мета – збереження довкілля, порядок в лісі, надходження з лісової господарки до бюджету. Це перший крок. Вірю, що спільно з іншими громадами вдасться навести лад в лісах області. Лісгоспи в свою чергу мають почути громади та піти на щирий та відкритий діалог», – говорить начальник управління житлово-комунального господарства Стрийської міської ради Ігор Пастущин.

«Рішення цих двох ОТГ є переломним моментом в історії протистояння громад та лісгоспів. Ці громади найбільше потерпіли від злочинної діяльності «лісових господарів». Це були, можна сказати, бункери лісової мафії, – каже Курій Василь. – Думаю, що цим радам таке рішення далося нелегко. Адже лісгоспи вдаються до різних видів тиску, аби не дозволити людям взяти лісову господарку під свій контроль. Але рішення цих ОТГ остаточно зламали хребет злочинного лісового угрупування. Далі лісгоспам нема смислу чинити супротив. Їм треба здатися на користь громад».

Джерело: Діло

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: