У Маріуполі перебуває до 2 000 російських військових, – CNN

Близько 2000 російських окупантів, що в еквіваленті дорівнює двом батальйонним тактичним групам (БТГр), залишаються в Маріуполі. Решту загарбників перекинули для виконання інших завдань.

Про це повідомляє видання з посиланням на високопоставленого чиновника з оборони США на умовах анонімності. За його словами, раніше в місті було 12 таких батальйонних тактичних груп.

10 з тих БТГр, які були у місті, тепер намагаються рухатися на північ, щоб створити кращі оборонні позиції, або переозброїтися та змінити позицію на південь від міста Велика Новосілка.

За словами чиновника з Пентагону, до складу російських окупантів, які залишаються в місті, можуть входити деякі неросійські бойовики, зокрема чеченці. Він додав, що воєнний прогрес Росії в Україні залишається повільним і нерівномірним.

Окупанти не мають значних успіхів в Україні

Російські загарбники переміщують значні військові сили на Південь, але вони стикаються з великим опором у цих районах і “застопорилися з точки зору загальної динаміки”.

На Півдні вони насправді не просуваються,
– сказав чиновник про стан битви росіян у Маріуполі.

Також він зазначив, що росіяни намагалися атакувати критичну інфраструктуру на Заході України – поблизу Львова, зокрема залізниці. Однак, за словами чиновника, виглядає, що росіяни не були точними у націлюванні.

Ситуація в Маріуполі

Окупанти захопили майже все місто. Українські військові, зокрема полк “Азов”, контролюють підприємство “Азовсталь”, яке займає велику частину Маріуполя. Вони героїчно тримають оборону понад 2 місяці, використовуючи укриття заводу. Також там залишається багато цивільних. Серед них є багато поранених.

Нещодавно за сприяння ООН та Червоного хреста вдалося евакуювати кілька сотень цивільних із “Азовсталі”.

Після цього російські воєнні злочинці почали з новою силою штурм підприємства. У середу, 4-го травня, у ЗМІ з’явилася інформація, що окупанти прорвалися на територію “Азовсталі”. Цю інформацію підтвердили у Генштабі ЗСУ, але зазначили, що ворог – не має успіху.

Підписуйтеся на наш Telegram – “LEMBERG NEWS” .

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: