У Львові флагшток до Дня Незалежності коштуватиме 13,7 млн грн, а в Ужгороді – 5,1 млн грн

З нагоди 30-ої річниці Незалежності в областях України планують встановити флагштоки. «Наші гроші. Львів» проаналізували закупівлі на їхнє встановлення в Західній Україні і виявилось, що найдорожчий флагшток буде у Львові.

Івано-Франківськ

В Івано-Франківській області флагшток поставлять на території Історико-меморіального музею ім. Степана Бандери в селі Старий Угринів, на вул. С. Бандери, 48. Проєктна, робоча документація та кошторис обійдуться в 49 тис. грн. Ще 11 тис. грн витратять на експертизу проєкту.

Тендер на роботи оголосили у квітні, і його переможцем у травні стало ТОВ МКБ «Станіслав» Володимира Подопригори та Ігоря Лиско і із ціною в 3,52 млн грн. Документацією передбачено встановлення флагштоку висотою 50 м Hot Dip Galvanized Flag Роlе (Anchor bolts &Template & Lifting System & Aircraft Warning Light) або еквіваленту.

Львів

На ескіз та робочий проєкт піде майже 100 тис. грн. Кошти отримає «Швець та партнери».

Крім того, Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації оголосило закупівлю на нове будівництво флагштоку з національною символікою та благоустрій частини території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на вул. Героїв Майдану, 32 м. Львів.

У Львові флагшток до Дня Незалежності коштуватиме 13,7 млн грн, а в Ужгороді – 5,1 млн грн

Очікувана вартість становила 6,7 млн грн, однак 21 травня закупівля була відмінена через відсутність подальшої потреби та зміну очікуваної вартості. Вже 22 травня оголосили нові торги із розширеним техзавданням, де очікувана вартість зросла до 13,7 млн грн.

Крім будівельних робіт технічним завданням передбачено флагшток висотою 50,5 м і вагою 8 т, встановлення 14 лавок і 8 урн для сміття, озеленення і освітлення території, монтаж опор щоглового типу на розчалках (розчалки – тонкі сталеві троси, відтягнуті у певному напрямку для з’єднання частин конструкції в певному положенні, ред.) висотою до 70 м, скляної огорожі.

Ужгород

В Ужгороді флагшток встановлять на площі Б. Хмельницького. Управління капітального будівництва Ужгородської міської ради якраз проводить тендер на реконструкцію існуючого фундаменту під влаштування флагштоку з очікуваною вартістю майже 6 млн грн.

На момент публікації управління повідомило про намір підписати договір на ці роботи із підприємцем. Михайло Форгачі погодився облаштувати флагшток за 5,1 млн грн. Техзавданням передбачено встановлення 30-метрового флагштоку з верхньою системою повороту, підйомним механізмом, кріпленням, блоком управління, кабелем, фундаментною закладною. Також встановлять стели, освітлення, замостять територію.У Львові флагшток до Дня Незалежності коштуватиме 13,7 млн грн, а в Ужгороді – 5,1 млн грн

У Львові флагшток до Дня Незалежності коштуватиме 13,7 млн грн, а в Ужгороді – 5,1 млн грн

Додатково експертиза проектно-кошторисної документації обійдеться в 37,5 тис. грн, її розробка – 50 тис. грн, обстеження існуючих фундаментів – 18,6 тис. грн, інженерно-геологічні вишукування – ще 29,3 тис. грн.

Інші області Західної України

У Рівному флагшток обійдеться в 2,8 млн грн, у Тернопільській, Чернівецькій та Волинській областях закупівлі для встановлення флагштоку відсутні.

“Наші гроші. Львів”

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: