У Львові створять Фонд культури міста Львова

На засіданні постійної комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради депутати одностайно підтримали проєкт ухвали «Про створення комунальної установи «Фонд культури міста Львова». Саме ця комісія, як профільна, виступила ініціатором створення такого фонду і напрацювала відповідний проєкт ухвали, який планують розглянути на сесії Львівської міської ради 17 червня.

Про це пише Четверта студія з посиланням на депутатський портал ЛМР.

Голова постійної комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради Лейла Мелесова – Вальчак розповіла про те, над якими завданнями працюватиме Фонд культури у разі його створення. Це насамперед –  підтримка локальних культурних ініціатив, особливо в умовах новоствореної ОТГ. Фонд  творитиме здорове конкурентне середовище на полі культури, формуватиме експертне середовище тощо. Окрім того, серед його завдань – промоція Львова, як міста, що реалізовує Стратегію розвитку культури.

Заступниця голови комісії Юлія Хомчин зазначила: «Проєкт ухвали «Про створення Фонду культури міста Львова» зареєстрований і одноголосно підтриманий на профільній депутатській комісії. Дякую колегам за підготовку та напрацювання проєкту рішення, а також за консолідовану позицію стосовно створення Фонду культури міста Львова. Сподіваємось на таку ж консолідацію 17-го червня на сесії Львівської міської ради».

«З огляду на турбуленції, які проходить Український культурний фонд, розуміємо, що цей крок творить неймовірну відповідальність вкотре не зрадити тих, хто не дає нам загрузнути в сірих буднях повсякдення, хто творить культурні контексти — безкорисливо, щиро і талановито. Сьогодні робимо перший крок — сподіваємося, далі буде», — розповів секретар постійної комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради Андрій Курочка.

Окрім того, депутати погодили проєкт Програми з організації та проведення Міжнародного турніру зі стрільби з лука «Золота осінь 2021». Заступниця начальника управління спорту Львівської міської ради Оксана Пилипів повідомила, що цей турнір вже став традиційним для нашого міста і відбудеться у вересні.

«Цьогоріч Міжнародний турнір зі стрільби з лука «Золота осінь 2021» буде 58-м та присвячений 90-річчю заснування Всесвітньої федерації стрільби з лука у Львові у 1931 році. На цей турнір запрошені президенти та представники міжнародних федерацій країн-співзасновників Міжнародної федерації стрільби з лука (FITA)», – зазначила Оксана Пилипів.

Депутат Львівської міської ради, член постійної комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх зв’язків Петро Адамик також повідомив, що цими вихідними комісія разом із представниками управління спорту має намір здійснити виїзди у громади, які доєдналися до м. Львова, і обговорити з ними проблеми розвитку фізичної культури і спорту на їхніх територіях. Такі зустрічі ініціював депутат Львівської міської ради Володимир Марусяк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: