У Львові розповіли про покращення інфраструктури житлового мікрорайону «Збоїща»

На засіданні виконавчого комітету заслухали інформацію про ситуацію із соціальною та дорожньо-транспортною інфраструктурою у мікрорайоні І. Миколайчука – В. Щурата. Зокрема, управління архітектури та урбаністики презентувало загальну візію розвитку району.

Про це пише Кулемет з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Сьогодні ми хочемо представити інформацію щодо пріоритетних кроків з розвитку інфраструктури мікрорайону «Збоїща». Внаслідок проведеного аналізу, ми вийшли на цифри, скільки зараз є мешканців, які проживають у цьому районі, та скільки перспективно їх буде, відповідно до вже виданих містобудівних умов та обмежень. А також ми врахували те навантаження, яке ляже вже у перспективі, коли будуть освоєні інші земельні ділянки, де будуть так само збудовані об’єкти будівництва.

На сьогодні цей район є достатньо включеним у природне середовище. Власне, тут є щільно збудовані житлові квартали, лікарня швидкої медичної допомоги, яка активно розвивається, а також Замарстинівський парк, як велика територія, у яку місто інвестує кошти, і яка активно розвивається протягом останніх декількох років.

Як центр району, а також як перші кроки щодо посилення інфраструктури, ми маємо забезпечити належний рівень території існуючої школи №97. Йдеться про те, аби завершити там спортивний майданчик: сформувати футбольне поле, бігові доріжки із гумовим покриттям. Також там потрібно провести реконструкцію благоустрою школи, аби вона стала серцем мікрорайону та головним громадським простором.

Інше пріоритетне питання – реконструкція вулиці Миколайчука. Ми вже запустили архітектурний конкурс та очікуємо на його результати в кінці лютого. Таким чином, у березні ми вже матимемо сформований кінцевий результат, по якому можна буде розробляти проектно-кошторисну документацію, а відтак проводити тендер.

Поруч із розвитком дорожньої інфраструктури важливим питанням є розвиток вулиці Віри, Надії, Любові, зокрема капітальний ремонт доріг та тротуарів. По цьому вже розроблена проектно-кошторисна документація. Також не варто забувати про завершення реконструкції вулиці Пилипа Орлика, яка дасть можливість, зокрема, комфортного повороту, оминаючи перехрестя Миколайчука – Мазепи, а також інші опції, важливі для району.

Додатково ми опрацювали варіанти виїздів з мікрорайону, сполучення із іншими частинами міста, а також можливості розвитку системи громадського транспорту у майбутньому. Насамперед йдеться про розвиток автобусних маршрутів та транзитний рух приватного транспорту.

Йдеться також про реконструкцію вулиці Очеретяної з облаштуванням набережної. Сьогодні це рішення є у проекті порядку денного. Ця реконструкція передбачає облаштування потоку «Збоїща», який там є на сьогодні, та формування виїзду на вулицю Творчу, що дасть можливість комфортно переміщуватись.

Ми опрацювали також з’єднання із кільцевою дорогою, із трасою на Жовкву та, відповідно, виходом на вулицю Богдана Хмельницького. Пропонується також додатковий виїзд на вулиці Замарстинівську та Топольну, аби у майбутньому була можливість сформувати автобусний маршрут, який би виходив у бік проспекту Чорновола», – розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, що раніше у Львові оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію реконструкції вул. І. Миколайчука, а також незабаром планують оголосити архітектурний конкурс на будівництво комунальної школи у тому районі. Результати конкурсів очікують отримати у березні 2022 року.

«Ми акцентували й на розвитку соціальної інфраструктури, в межах, у тому числі, виданих містобудівних умов та обмежень. У житлових комплексах передбачені об’єкти соціальної інфраструктури, зокрема дошкільні навчальні заклади. Так, в одному з комплексів передбачено 320 м2, в іншому – 500 мпід навчальні заклади. Це не є великі площі, але вони покривають потребу тих житлових комплексів, що знижує навантаження на вже існуючу міську соціальну інфраструктуру.

У тому мікрорайоні ми передбачаємо будівництво молодіжного центру, а також амбулаторію у складі одного із житлових комплексів. Так само ми проаналізували потреби у суто міських закладах освіти, відтак на сьогодні вже потрібно приступати до планування будівництва нового дошкільного навчального закладу в районі вулиці Абхазької. Це близько до нової забудови, яка буде формуватись на північному сході району. Так само потрібно переходити до нового навчального закладу на вулиці Пилипа Орлика. Там є чудова рівнинна ділянка, де має з’явитись дійсно якісний навчальний заклад, а також великої школи, яка там є дуже перспективною. Вона прийме навантаження зі всіх потенційних ділянок та дозволить забезпечити гідну освіту у цілому мікрорайоні. Ця школа міститиме до 1500 місць», – додав Антон Коломєйцев.

Так, вже у 2022 році планують розпочати ремонт вулиці Віри, Надії, Любові та працювати над облаштуванням футбольного поля й громадського простору біля школи №97.

«У нас працювала робоча група. Зокрема, 29 грудня ми спільно з представниками мешканців напрацювали всі ті пропозиції, які зараз заслухали на виконкомі. У бюджеті передбачається 25 млн грн для того, щоб ми розпочали проектування. Крім того, дуже важливо розпочати на наступний рік ремонт вулиці Віри, Надії, Любові та облаштування футбольного поля для 97 школи, а також облаштування громадського простору. Це буде перший етап нашої роботи. Після цього буде виготовлення проектної документації.

Станом на сьогодні вже включено у порядок денний рішення про те, щоб проводити реконструкцію вулиці Очеретяної. Замовником робіт має бути Автодор. Крім того, у нас на сесію у січні виносимуться 3 ухвали про те, аби виділити земельну ділянку для будівництва школи та двох садочків.

Робота триває. Наступне засідання робочої групи ми плануємо вже 21 січня. Крім того, 5 січня ми плануємо виїзд робочої групи на місце, аби бачити те, як будуть влаштовані дороги. Ми оглянемо все спільно з проектантами та підрядною організацією. Кожні два тижні ми проводитимемо засідання робочої групи, аби був результат», – наголосила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на важливості систематичної роботи робочої групи, до якої, зокрема, входять і мешканці мікрорайону.

«Дуже важливо, аби була системність, та регулярно інформувати громаду про ті роботи, які ми плануємо, робимо і будемо робити», – акцентував мер Львова Андрій Садовий.

Підписуйся на наш FacebookInstagramTelegram.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: