У Львові не спроможні створити систему швидкого реагування на злочини

У Львові планують створити систему швидкого реагування на злочини, однак за минулі два роки в поліції не змогли використати надані 13,4 млн грн.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький: Про створення у Львові системи швидкого реагування на злочини говорили на нараді з прем’єр-міністром Денис Шмигаль. Це один з дуже важливих проектів Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Його мета – значно пришвидшити час очікування громадян на допомогу поліції та інших служб.

На вул. Стрийській у Львові заплановано спорудити адміністративну будівлю і обладнати її сучасною системою, що збирає дані, отримані від міських камер відеоспостереження. Працівники Центру будуть координувати дії правоохоронців із аварійно-рятувальними службами.

Також в планах – реконструкція шести міських відділень поліції.

Замовником проєкту є Головне управління Національної поліції у Львівській області. Його вартість – 6 мільйонів євро. 90% суми фінансує ЄС, решта – кошти державного та обласного бюджетів.

Зі свого боку область виконує всі зобов’язання. За минулі два роки ми профінансували 13,4 млн грн. На жаль, рівень їх використання нульовий. Тож передбачені на цей рік кошти вирішили поки не перераховувати.

Як пояснюють у поліції, реалізацію проекту затягують складні тендерні процедури.

Дуже надіємося, що найближчим часом замовник усуне всі перешкоди і проект завершать вчасно – у січні 2022-го. Не хотілося б розчаровувати європейських партнерів”.

Нагадаємо, 31 грудня 2020 року Тvoemisto.tv написало: “У 2021 році ГУ Нацполіції у Львівській області сподівається добудувати прозорий офіс Львівського міського управління поліції, що на вулиці Стрийській. У січні планують оголосити повторний тендер, аби визначити виконавця. Про це у коментарі  розповів інспектор сектору реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги ГУ Національної поліції у Львівській області Мар’ян Шпитак.

«Європейський грант 6 мільйонів євро передбачає ремонт шести відділків поліції, а також добудову міського центру поліції. Роботи розпочнуть на початку 2021 року. Були тендери на закупівлю деякої техніки, на ремонт деяких відділків поліції, а основний тендер – на добудову управління не відбувся, не було учасників. Зараз його знову оголошуватимуть у січні», – розповів Мар’ян Шпитак.

Він пояснює, що втілення проєкту затяглось здебільшого через бюрократичні нюанси, не зрозумілим був механізм освоєння коштів. 

«Аби дотриматись усіх норм законодавства управління проходило тривалий процес погоджень. Наприклад, технічного захисту інформації. Всі відеокамери Львова будуть синхронізовані в цій будівлі. А що найважливіше, поліція ніколи не мала справи з такими великими грантами. Механізму погоджень, використання коштів не було», – додав він.

Ідеться про недобудовану споруду на вулиці Стрийській. У 2013 році там розпочали будівництво нового управління поліції. У 2015-ому у будівлі вже мали працювати поліцейські, тоді на будівництво витратили понад 13 млн грн.

За проєктом планували звести п’ятиповерховий офіс із прозорими скляними стінами та куполом. Такий дизайн мав би символізували прозорість і відкритість системи. У 2019 році довгобуд став частиною великого інфраструктурного проєкту. Його впроваджують у межах програми транскордонної співпраці «Польща – Білорусь – Україна». Його кошторис становить 6 млн євро, з яких 5,4 млн – грантові кошти ЄС, а 600 тис. євро – кошти реципієнта, тобто ГУ Нацполіції у Львівській області.

Нагадаємо, за ці кошти планують добудувати будівлю на Стрийській, відремонтувати шість райвідділів поліції, придбати необхідне обладнання і транспорт. На вулиці Стрийській планували збудувати міське управління поліції, також там має бути Центр швидкого реагування на злочини та події. У рамках проєкту у Львові планували встановити 100 відеосистем, що розпізнаватимуть обличчя та номерні знаки”.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: