У Львові мають встановити павільйон на трамвайній зупинці

До 15 жовтня на трамвайній зупинці біля перехрестя вулиці Личаківської із вулицями Мучною та Котика (до центру) має з’явитися павільйон для очікування пасажирів. Про це повідомила керівниця ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстєфєрова.

«На трамвайній зупинці острівного типу на вул. Личаківській, де зупинка «вул. Богдана Котика», ми облаштуємо павільйон. Це буде нестандартний павільйон. Його вже замовили, і до 15 жовтня він буде змонтований», – розповіла Оксана Єстеферова.

Зазначимо, що у 2017 – 18 роках ділянку вулиці Личаківської від вулиці Мечникова до вулиці Пасічної реконструювали за гроші кредиту Європейского банку реконструкції та розвитку. Проект реконструкції було розроблено іще на початку 2010-х років, а тендер за умовами ЄБРР проведений у 2013 році. Виконавцем робіт виступала турецька компанія «Онур». В ході реконструкції, після того, як із посади керівника ЛКП «Львівавтодор» пішов Олег Береза, підприємство замовило коригування проекту в київської компанії ТзОВ «Спецбуддорпроект», керівником якої є Олександр Олександрович Шуригін. Після коригування в проект було внесено кілька сумнівних змін, які негативно були сприйняті місцевими мешканцями. Не дивлячись на те, що на сторону мешканців Личаківської стало кілька депутатів Львівської міськради від фракцій «БПП-Солідарність», «УКРОП», «Українська галицька партія», жодних змін у проект ЛКП «Львівавтодор» не внесло.

Через те, що проектант із Києва погано орієнтувався у транспортній ситуації у Львові, було зроблено кілька дивних рішень – для прикладу, павільйон поставили на зупинці «вул. Котика» в сторону кінцевої «Личаківська» – вона є передостанньою і на ній в основному пасажири здійснюють висадку, отож павільйон тут не потрібен. Крім того, на зупинках «вул. Котика» були влаштовані зависокі платформи – вони вищі, а ніж перша сходинка чеських трамваїв. Це унеможливило експлуатацію на маршрутах № 1 і 2 трамваїв «Tatra KT4DМ», які були доставлені із Берліна. Проектна помилка досі не виправлена.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: