У Львові запрацює соціальне кафе на підтримку бійців АТО

У березні на вул. Генерала Чупринки, 67 відкривають соціальне кафе «Базилік». Чистий його прибуток скеровуватимуть на допомогу учасникам бойових дій, а також соціально незахищеним верствам населення. Про це Львівському порталу розповіла волонтерка і співзасновниця закладу Уляна Кузик.

Ідея відкрити соціальне кафе у Львові в Уляни Кузик виникла неспроста. Довгий час вона жила в Італії, а з часів Євромайдану почала активно займатись волонтерством: відправляла допомогу військовим на передову, у дитбудинки, багатодітним й малозабезпеченим сім’ям.

Повернувшись до Львова, Уляна Кузик вирішила продовжити свою діяльність, тому заснувала власний благодійний фонд.

«Зазвичай благодійні фонди просять гроші на допомогу іншим, а ми хочемо показати, що на це можна самому заробити. Соціальний проєкт може також заробляти. Тому у березні плануємо відкрити італійське кафе «Базилік», а чистий прибуток віддавати на благодійність. Для того, щоб це кафе запрацювало, ми доклали дуже багато зусиль, починаючи від оренди приміщення, його ремонту і завершуючи придбанням необхідного обладнання», – розповіла Уляна Кузик.

Чистий прибуток від роботи кафе скорочуватимуть на діяльність Благодійного фонду Уляни Кузик та БФ «Батерфляй», які займаються проблемами військових та соціально незахищених верств населення.

Приміщення Уляна Кузик отримала в оренду від Львівської міськради. Спочатку його планували використовувати для потреб її благодійного фонду, втім місця було багато, тому аби воно не пустувало, й виникла ідея облаштувати також соціальне кафе «Базилік».У Львові запрацює соціальне кафе на підтримку бійців АТО

«Раніше тут також було кафе, тому ми не стали вигадувати нічого нового. Ми з подругою Уляною Дорош подались на обласний конкурс мікропроєктів і виграли в категорії соціального підприємництва. Так нам дали кошти на закупівлю необхідного для кафе обладнання. Із ремонтом приміщення було значно важче, бо воно було у жахливому стані, все ремонтувати довелось самотужки. Але, на щастя, на допомогу прийшли учасники АТО, волонтери та небайдужі люди, які за нас дуже вболівають. Отак спільними силами ремонт ми робили 10 місяців», – веде далі Уляна Кузик.

Кафе «Базилік» буде по-максимуму соціально орієнтованим. Тут працюватимуть учасники бойових дій та їхні сім’ї, соціально вразливі львів’яни, а в планах – ще й співпраця з військовими, які ведуть власний бізнес.

«Ми би дуже хотіли налагодити зв’язок із учасниками АТО, які займаються сільським господарством, садівництвом, щось вирощують чи виготовляють якість продукти харчування. Із ними можна було б співпрацювати і таким чином підтримувати ще й їхній бізнес», – відзначила Уляна Кузик.

Зараз у кафе «Базилік» шукають кухаря, помічника кухаря та бармена з-поміж учасників бойових дій чи їхніх сімей, членів багатодітних та малозабезпечених сімей та інших. У Львові запрацює соціальне кафе на підтримку бійців АТО

Додамо, що саме кафе знаходиться на першому поверсі будівлі на вул. Генерала Чупринки, 67, де також працює районний відділок поліції. Вхід із двору.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: