У Львові започатковується проведення щорічного Форуму судових експертів

10-11 червня у Львові відбудеться Перший всеукраїнський форум судових експертів.

Вперше тему ролі та значення судової експертизи зберуться обговорити представники різних галузей – судової та правоохоронної системи, законодавчої та виконавчої гілок влади, наукового середовища, адвокати, судово-експертна спільнота. Такий підхід дасть можливість комплексно обговорити важливість якісної експертизи, а за результатами такого Форуму запланована розробка спеціальної Резолюції, яка стане базою для пропозицій змін до законодавства у сфері судових експертиз.

Організатором Форуму є Львівський науково-дослідний інститут судових-експертиз, за підтримки Міністерства юстиції України, а також АО Arzinger, Львівська обласна державна адміністрація, юридичний факультет ЛНУ ім. І. Франка, Рада приватних виконавців та компанія Аксіліум.

За словами директорки Львівського науково-дослідного інституту судових-експертиз Оксани Куманської-Нор: «Сьогодні на Львівщині усі правоохоронні органи представлені новопризначеними очільниками, фаховими представниками правничої професії, з абсолютно свіжим і новим підходом до роботи і бажанням отримати реальний результат.

Крім того, сьогодні, як ніколи, за багато років є відчутний інтерес зі сторони держави, в особі керівництва Міністерства юстиції України, за участю яких і планується відкриття Форуму, в реальних і як найшвидших позитивних змінах у питанні реформування правового інституту судових експертиз, як складової судової реформи.

Розвиток нашої держави вимагає появи на її арені Форумів нового формату, професійного наповнення і нових площадок для комунікаціі, зокрема у питаннях впровадження успішної судовоі реформи, і приємно та одночасно відповідально, що започаткування цього Форуму відбуватиметься саме у місті Львові.

Ми готові щорічно приймати гостей у нашому місті і демонструвати фахову і результативну дискусію».

На думку Маркіяна Мальського, адвоката, керівника Західноукраїнської філії АО Arzinger, д.ю.н., Почесного консула Австрії у Львові: «Проведення судових експертиз потребує подальшої системної роботи зі сторони усіх стейкхолдерів процесу. Користувачами судових експертиз є як правоохоронні органи, так і адвокати, суди, фізичні та юридичні особи. Відповідно для кращого забезпечення дотримання прав та свобод, а також досягнення верховенства права в Україні необхідно вислухати усіх зацікавлених та сформувати пропозиції щодо покращення існуючої ситуації. Форум матиме такий практичний аспект, адже планується укладення відповідної резолюції, яку буде напрацьований спільно внаслідок проведення стратегічної сесії експертами, правоохоронцями, народними депутатами, адвокатами, суддями та науковцями. Форум відбуватиметься щорічно і дуже приємно бути його співзасновником, як і колись вдалось заснувати Західноукраїнський юридичний форум, який ставши основною юридичною щорічною подією у регіоні, цьогоріч відзначатиме уже свою 10-ту річницю».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: