У Львові в пологовому будинку відкрили пункт вакцинації для вагітних

У Львівському пологовому будинку, що на вулиці Мечникова, запрацював тимчасовий пункт вакцинації. Там майбутні мами та жінки, які вже народили, можуть вакцинуватись без черг та в супроводі лікаря. Щепитись можна вакциною “Pfizer”. Про це Суспільному повідомила директорка пологового будинку №1 Людмила Шекета.

У перший день на вакцинацію у пологовому записались 19 людей. Серед них львів’янка Марія Солган. Жінка перебуває на 9 місяці вагітності. Вона чекає на третю дитину.

“Я вакцинуюся для власного здоров’я і для здоров’я дитини. Раніше якось не було часу, бажання, трохи я сумнівалася. Тепер я переконалася, що краще вакцинуватися, ніж потім важче переносити хворобу”, — каже Марія Солган.

У пункті вакцинації щеплюють препаратом “Pfizer”. Лікарка Тетяна Пилипець пояснює, ця вакцина безпечна як для вагітних, так і для дітей.

“Щеплення цим препаратом (“Pfizer”, — ред.) не є протипоказанням для вагітних, годуючих матерів і вагітних також на початкових термінах вагітності з другого тижня. Тобто він не шкодить плоду”, — каже Тетяна Пилипець.

Опісля щеплення вагітні чекають півгодини. За бажанням майбутні мами можуть безкоштовно залишитись у пологовому впродовж наступної доби. Там за ними наглядатимуть лікарі.

“Жінка приходить до нас за записом в реєстратурі, на певну годину. Збирається анамнез, міряється температура, якщо все в порядку – вона проходить вакцинацію. Потім така жінка може перебувати в нас в палаті денного стаціонару тих 30 хвилин під спостереженням. А якщо є необхідність, то і більше часу”, — каже завідувачка клініко-діагностичного відділення Ірина Кухаевич-Бульбук.

Директорка пологового будинку Людмила Шекета каже, під час вакцинації жінок супроводжує акушер-гінеколог, анестезіолог та терапевт.

“Основне, що ми хочемо – забрати жінок з тих черг, які є на вакцинацію, щоб вони не стояли в тих чергах, не інфікувалися там. Крім того, не так багато в нас тих жінок і треба створити їм певні умови”, — додає Людмила Шекета.

Цей пункт вакцинації у пологовому на Мечникова працюватиме щоп’ятниці від 12:00 до 17.00.

Підписуйся на наш FacebookInstagramTelegram.
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: