У Львові відновлять старе трамвайне депо

У Львові розпочали процес відновлення старого трамвайного депо на розі вулиць Сахарова і Вітовського. Приміщення, яке було побудоване ще у 1894 році виконуватиме роль соціального хабу під назвою Lem Station – в честь польського письменника Станіслава Лема.

Відкрити новий простір планують у 2023 році, інформує Tvoemisto.

Депо будувалось під перші електричні трамваї, які запрацювали у 1894 році. Приміщення служило місцем для зберігання транспорту та його ремонту. Втім, пізніше на вулиці Городоцькій відкрили інше депо, до якого і переїхали трамваї, а старе, було покинуте.

Проєкт дасть друге дихання приміщенню:

Сьогодні тут планують оновити будівлі, не руйнуючи їхнього “історичного сенсу”. Так, тут збережуть частину станцій без добудов і кондиціонерів, залишать недоторканими фасади, структуру даху, вікна та трамвайні колії.Новий простір буде цікавим передусім стартаперам, IT-фахівцям та фрілансерам, адже проєкт запропонує івент-зону, коворкінг, фудкорт, відкриті тераси та майстерні.

Загальна площа території складає приблизно 5 тисяч квадратних метрів, а інвестори протягом 50 років оплачуватимуть оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту.

Дивіться більше фото проєкту реновації трамвайного депо:

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: